WELKE REIZEN ORGANISEREN WE?

 

In de vakantiegids vindt u een compleet overzicht van door MeeReizen georganiseerde vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking. In de gids vindt u reizen voor kinderen, jongeren én volwassenen.

Jaarlijks worden er meer dan 60 reizen georganiseerd, inclusief weekendtrips en dagtochten. Er zijn meer dan 800 vakantiegangers, kinderen en volwassenen en de reizen worden begeleid door ruim 300 vrijwilligers.

 

Kindervakanties

Zijn vakanties voor kinderen van vier tot achttien jaar die op een ZML-school zitten

 

Jongeren

Zijn vakanties voor jongeren van achttien tot ongeveer dertig jaar. Er kunnen met deze reizen geen mensen mee die in een rolstoelbus moeten worden vervoerd.

 

REIZEN met VEEL BEGELEIDING

Care-reizen

Zijn vakanties voor mensen die meer hulp nodig hebben, wat ouder zijn en/of slecht ter been. Er gaan meer (zo nodig deskundige) vrijwilligers mee en de accommodaties zijn volledig aangepast. Het programma is wat rustiger.

50+ reizen

Zijn vakanties voor mensen vanaf vijftig jaar. Het programma van deze reizen is aangepast aan de leeftijdsgroep

 

REIZEN met MINDER BEGELEIDING

B-reizen

Dit zijn vakanties voor mensen die redelijk mobiel en zelfredzaam zijn. Er kunnen met deze reizen geen mensen mee die in een rolstoelbus vervoerd moeten worden.

Bb-reizen

Dit zijn excursiereizen waarbij we als groep van MeeReizen mee gaan met andere vakantiegangers. Dit noemen we geïntegreerde reizen

V-reizen

Zijn vliegvakanties voor mensen die van zon, zee en strand houden

S-reizen

Dit zijn speciale vakanties voor mensen die van iets anders houden. Denk aan een vakantie met een muziekfestival, in een pretpark (bijv. Legoland), paardrijden enzovoort.

W-reizen

Zijn korte vakanties voor mensen die niet zo lang op vakantie willen of kunnen en voor mensen die zin hebben in een extra vakantie

D-reizen

Dit zijn dagtochten voor iedereen die het leuk vindt om een dagje uit te gaan

 

 

OPGAVE VOOR EEN REIS

 

Een aanmeldformulier kun je downloaden op deze site bij de knop aanmelden. Geef hierop aan met welke reis je mee wilt en wat je tweede en derde keuze is. Het kan namelijk zijn dat de reis van je eerste keus al volgeboekt is.

 

Samen op reis?

 

Wil je met vrienden samen op reis, zorg er dan voor dat:

  • iedereen op het aanmeldformulier heeft aangegeven dat je samen op vakantie wilt
  • iedereen de formulieren gelijktijdig en zo vroeg mogelijk inlevert. 

Wanneer gaat een reis niet door?

 

 

Als er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een reis zijn we genoodzaakt de reis te annuleren. Wij delen je dan in op je tweede of derde keuze.

 

Een kamer alleen?

 

In de meeste gevallen zijn er alleen tweepersoonskamers beschikbaar. Wil je per se een kamer alleen mail dan naar info@mee-reizen.nl. Wij kijken dan of het mogelijk is.

Voor een kamer alleen betaal je minimaal € 150,- extra.

 

Hoe verloopt de indeling?

 

Bij de indeling in een vakantiegroep wordt gekeken naar:

  • de datum van opgave
  • de groepssamenstelling
  • de eventuele begeleiding die je nodig hebt

De indelingscommissie zal uiteraard zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van iedereen. De commissie zorgt naar aanleiding van de ingevulde gegevens op het aanmeldingsformulier en de eventuele ervaringen van voorgaande jaren voor een passende groepssamenstelling. Soms moeten we iemand een andere reis aanbieden maar daar is wel goed over nagedacht. De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor de indeling berust bij de vakantieorganisatie.

 

Betaling van de reizen

 

Wanneer we begin januari het opgaveformulier binnen hebben, ontvang je in februari de bevestiging met een rekening. Begin maart moet de aanbetaling voldaan zijn, het restant begin juni. Voor de vakanties die vóór juni plaats vinden moet het totale bedrag minimaal 4 weken van te voren in één keer worden betaald.

Let op!

Als voor aanvang van de reis de reissom nog niet betaald is zul je van deelname worden uitgesloten en zal de te betalen reissom alsnog worden gevorderd.