30-04-2018

MeeReizen doet mee aan de Rabo Clubkas Campagne.
 
Jouw stem is geld waard.

Als klant van Rabobank Centraal Twente mag je tijdens de Rabo Clubkas Campagne stemmen op verenigingen en stichtingen.

Het stemmen hoe werkt dat?

Van 1 mei tot en met 21 mei barst het stemmen los. Alle klanten die bij Rabobank Centraal Twente bankieren en 12 jaar en ouder zijn, krijgen van ons een persoonlijke stemcode. Klanten van wie wij het e-mailadres weten krijgen de stemcode per e-mail op 1 mei. De overige klanten krijgen de stemcode via een opvallende stemkaart per post. Elke klant krijgt drie stemmen. Van deze stemmen mogen er maximaal twee op dezelfde club worden uitgebracht. Het stemmen kan alleen online, via een speciale stemsite. Deze is ook per smartphone toegankelijk. Klanten die niet zelf online kunnen stemmen mogen met hun stemkaart naar één van onze kantoren komen, waarbij wij helpen met het uitbrengen van hun stem.

Geef je twee stemmen aan MeeReizen en de derde stem aan een ander mooi doel!

Namens de vakantiegangers van MeeReizen, heel erg bedankt! 

 

Vakantiemarkt 2017!

 

 

10 juli 2017

2 vrijwilligers van MeeReizen gaan op reis

Samen met mijn partner Manuela van der Mey, vertrek ik op 11 juli naar Bali om voor een periode van 11 maanden vrijwilligerswerk te doen bij Sjakitarius. Anders dan in Nederland, wordt een kind met een verstandelijke beperking op Bali niet zo geaccepteerd.

Het motto van Sjakitarius is: “niet minder, maar anders begaafd”.

In de plaatsen Ubud en Singaraja op Bali beheert de stichting 2 scholen, een winkeltje waar ze zelfgemaakte spullen verkopen (Sjaki’s shop) en een restaurant (Sjaki’s warung).

Omdat Sjakitarius geen financiële steun van de overheid krijgt, is zij volledig afhankelijk van sponsoren. Alles wat wij organiseren kost geld, elke bijdrage is dus welkom!

Is je belangstelling gewekt en zou je een bijdrage willen geven aan de stichting, dan kan dat op rekening nl82 snsb 0841110999 t.n.v. Kascha Sjakitarius.

Elke bijdrage, zal door Sjakitarius goed worden besteed.

 

Meer info over de stichting is te vinden op hun eigen site www.sjakitarius.nl en op Facebook, Youtube en Zoover.

Allemaal inspirerende foto’s, filmpjes en verhalen!

Mocht je onze belevenissen willen volgen, dat kan dat via de Facebook-pagina van Ronald Kascha of Manuela van der Mey.

 

 20 november 2016:

De vakantiebeurs van MeeReizen was weer een groot succes. Ondanks de harde wind wisten toch weer een kleine 750 mensen de weg naar Fans op den Bult in Deuringen te vinden om zich daar te laten informeren over zonnige vakantiebbestemmingen in 2017. Met name voor de reis naar Zuid Afrika was veel belangstelling maar ook de standhouders van de andere reizen kregen veel vragen te beantwoorden over de reizen. Bij de J-reizen voor vakantiegangers van 18 tot 30 jaar was het, als vanouds, weer een gezellige reünie.

Nog maar een half jaartje slapen en dan gaan de zomerreizen al weer van start!

 

 

8 november 2016:

 

"Wintersport is voor ons geen optie, omdat ons kind een beperking heeft" 

Dit is een uitspraak die je vaak hoort, als er in een familie een kind met een beperking leeft. Wij, Michael Taen en Carst Grootelaar, vinden dat wintersport voor iedereen mogelijk moet zijn, ook voor mensen met een beperking of psychische stoornis! Wij zijn de oprichters van Snow+, een stichting die functioneert als skischool in Ellmau in Oostenrijk. Wij richten ons op deze bijzondere maar geweldige doelgroep.

Snow+ is ontstaan doordat wij als ski- en snowboarderaren zien dat er te weinig mogelijk is voor deze doelgroep op het gebied van wintersport. Ieder kind wordt in een ski- of snowboardgroep geplaatst en de verwachting is dat ze het zullen leren. Er wordt niet gekeken naar de speciale aandacht die een kind met beperking nodig heeft. Laat staan of het kind wel in een groep past!

Met Snow+ willen we hier verandering in brengen. Wij kijken naar de mogelijkheden van ieder mens, los van hun beperking. Wij willen graag ouders van gedachten veranderen en het onmogelijke, mogelijk maken. Dit doen wij door individuele lessen aan te bieden. We nemen voor de lessen contact op met de familie en deelnemer zodat wij voorbereid aan de lessen kunnen beginnen. 

De Nijmeegse Michael Taen heeft 32 weken ervaring in het snowboardles geven, aan onder meer kinderen met een psychische stoornis en werkt in Nederland als psycho-motorisch therapeut. De Twentse Carst Grootelaar heeft 48 weken ervaring in skiles geven aan verschillende kinderen met of zonder rugzakje, en hij werkt in Nederland als maatschappelijk werker in de gehandicaptenzorg. Beide hebben ze kennis en voornamelijk affiniteit met de doelgroep. Onze mening: "Je kunt zoveel kennis hebben als je wilt maar bij deze doelgroep is het vooral van belang om de klik hebben". 

Oftewel met ons drive, kennis en ervaring is ieder mens met een beperking dat de wintersport wil beleven in goede handen. Bent u geïnteresseerd? Wilt u al jaren met uw kind met een beperking op wintersport, dan bieden wij de uitkomst! Voor meer informatie neem contact op via: info@snowplus.at of surf naar onze website www.snowplus.at

 

23 september 2016:

Op vrijdag 23 september organiseerde de Rabobank op de Twentsche Golfclub in Ambt Delden een Golfdag voor de Goede Doelen. MeeReizen mocht het mooie bedrag van € 1.560,- in ontvangst nemen.

 

 

17 mei 2016:

Nieuwe reisleider voor MeeReizen is burgemeester Nauta van de Hof van Twente

klik op onderstaande link om het persbericht te lezen

 

 

 

20 februari 2016:

Flashmob door hoofdbegeleiders van MeeReizen op het marktplein in Denekamp om het 50-jarig jubileum te vieren:

 

 

16 november 2015:

De reportage die RTVoost heeft gemaakt op de vakantiebeurs van MeeReizen is te bekijken door op onderstaande link te klikken.

 

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=230431&cat=1

 

 

11 november 2015:

Onderstaand artikel staat deze week in alle huis-aan-huis bladen van Twente.

 

 

 

24 april 2015: 

Ridder Bennie!

 

Bennie Assink is geridderd voor zijn activiteiten bijn MeeReizen en Fc Twente! 

 

 

24 april 2015:

Met MeeReizen op huwelijksreis!

 

Pas getrouwd stel met vrijwillige begeleiders naar Parijs en Disneyland

 

TWENTE – Corine en Jeroen Weernink zijn samen met MeeReizen op huwelijksreis geweest naar Parijs en Disneyland. MeeReizen verzorgt vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking in binnen- en buitenland.

 

Corine en Jeroen gaan al jaren met MeeReizen op vakantie maar dit was, zo vertelt Jeroen: “Geen gewone zomerreis maar onze huwelijksreis! We kennen elkaar al 13 jaar en dit jaar zijn we getrouwd. We wilden naast onze gewone vakantie ook heel graag een huwelijksreis maken. Tijdens de vakantiemarkt van MeeReizen hebben we de trip naar Parijs uitgezocht”. 

 

De reis naar Parijs en Disneyland was weliswaar een groepsreis maar de begeleiders hadden de ‘bruids’kamer speciaal versierd. Tijdens de boottocht op de Seine zorgden zij ook voor champagne voor het echtpaar. “We hebben alles gezien; het Disney Park, de Disney Studio’s, de Notre Dame, de Sacre Coeur de Arc de Triomphe en het Louvre. Het allerleukst was, eigenlijk, dat we met z’n tweeën helemaal in het puntje van de Eiffeltoren zijn geweest!” zegt Corine glunderend.  

 

Informatie over, de begeleide vakanties van, MeeReizen is te vinden op de website www.mee-reizen.nl

 

 

 

April 2012

Onze nieuwe Ridders!

 

Een koninklijk lintje voor:

Thea Evers en Gerard Olde Venterink

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

8 nov. 2011

PERSBERICHT: MeeReizen en Rabobank samen verder!

 

Hengelo (Ov), 8 november 2011

Tijdens de vakantiemarkt van meeReizen, op zondag 20 november bij restaurant Frans op den Bult, wordt om 14.00 uur  het sponsorcontract van de Rabobank Centraal Twente  met meeReizen getekend. Rabobank Centraal Twente zal drie jaar lang de training en opleiding van de 434 vrijwilligers van meeReizen financieren. De officiële handeling wordt verricht door
De heer H. Raanhuis, commercieel directeur  Rabobank Centraal Twente en de heer K. Pit, bestuurder van meeReizen.

meeReizen organiseert al 45 jaar vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking. Ieder jaar gaan er een kleine 900 vakantiegangers op reis naar binnen- en buitenland en zij worden begeleid door vele enthousiaste vrijwilligers. meeReizen is altijd onderdeel geweest van MEE Twente maar zal per 1 januari a.s. als zelfstandige stichting verder gaan. meeReizen blijft wel bestuurlijk onder de vleugels van MEE Twente.

De vakantiemarkt van meeReizen is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de vakanties op ludieke en op informatieve wijze aan de vakantiegangers, familie en andere belangstellenden worden gepresenteerd. Dit jaar zal de middag muzikaal worden opgeluisterd door dameskapel Ravage uit Oldenzaal. Zij zullen onze, naar verwachting, 1000 bezoekers  het vakantieseizoen inblazen!  

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 april 2011:

 

Jan Naafs heeft van de TROS de gouden speld mogen ontvangen als dank voor zijn inzet voor MeeReizen.

 

 

Artikel uit de Tubantie van dinsdag 19 april 2011

 

Aandacht voor vrijwilligerswerk het belangrijkst’


GOOR –Deldenaar Jan Naafs ( 65) kreeg gistermiddag de ‘Opsteker van deWeek’ uitgereikt voor zijn vrijwilligerswerk bij MEE Reizen.
De Opsteker van deWeek is een initiatief van de TROS, waarbij een vrijwilliger in het zonnetje wordt gezet. De vrijwilliger krijgt een gouden speld, de organisatie of stichting krijgt een cheque van duizend euro. „Die speld kan me eigenlijk niet zoveel schelen”, zegt Naafs, „maar het geld voor de orga­nisatie en de waardering die ik als vrijwilliger van de mensen krijg wel.”
Door een erehaag van familiele­den, vrienden, vrijwilligers en Tho­mas Berge werd Naafs verwel­komd in de raadzaal van het ge­meentehuis Hof van Twente in Goor. Het hele gebeuren werd ge­filmd door de TROS. „Wat zou on­ze gemeente zijn zonder vrijwilli­gers en al het werk dat zij doen”, vroeg wethouder Pieter van Zwa­nenburg zich even daarna hardop af in zijn speech. „ Ik weet wel ze­ker dat er dan een heleboel in on­ze gemeente zou verdwijnen. On­ze landgoederen zouden er bijvoor­beeld niet zo goed onderhouden bijliggen. Maar gelukkig zijn ze er.
Een op de drie inwoners van Hof van Twente is actief in vrijwilligers­werk.”
Naafs heeft in zijn leven nogal wat vrijwilligerswerk verzet. Vroeger was hij al actief bij de korfbalvere­niging van Delden als penning­meester en jeugdleider, daarna was hij penningmeester bij de stichting Nutswoningen.
Toen hij met de VUT ging, besloot hij het over een andere boeg te gooien. Hij is nu onder meer mole­naar bij de Noordmolen, onder­houdt de tuinen van de Oude Bla­sius en is actief als vrijwilliger bij MEE Reizen, waarvoor hij gehul­digd werd.
Naafs: „Het contact met de men­sen, het vertrouwen dat ze je ge­ven is eigenlijk beloning genoeg.
Maar onlangs kwam er iemand naar me toe na een dagje winke­len. Hij had een zak drop voor me gekocht om me te bedanken. Dat spreekt van waardering. Daar doe ik het voor.”
Na een kort betoog van de wethou­der dat niet alleen 2011 het jaar van de vrijwilliger zou moeten zijn, mocht Thomas Berge de vrij­williger dan eindelijk feliciteren.
„ Ik wil eerst een heel groot ap­plaus voor Jan Naafs.” Daarna speldde hij Naafs het gouden speldje op en overhandigt hij de cheque van duizend euro voor de stichting MEE Reizen.
In zijn speech dankte Naafs voor het speldje. „Maar nog meer voor de cheque, want dat geld kan de stichting goed gebruiken. Ik hoop ook dat alle media-aandacht leidt tot meer vrijwilligers en ik roep ook alle Nederlandse organisaties op hun toegangsprijzen te verla­gen, zodat er meer trips van het geld gemaakt kunnen worden.
Neem een voorbeeld aan de die­rentuin van Nordhorn, daar is de entree gratis voor de hele groep.”

 

 

Powered by TECNAVIA

 

Copyright (c)2011 De Twentsche Courant Tubantia 19/04/2011