Gardameer, Verona en Venetië - Italië (Bb 4)
2019

Woensdag 3 juli: Om 17.50 uur arriveren wij in het mooie plaatsje Garda aan het Gardameer, bij hotel Royal Wij worden hartelijk welkom geheten. De kamers worden verdeeld en hoe fijn, alle kamers zitten mooi bij elkaar als groep op een verdieping. Petra voorziet de kamers met mooie naamstickers, zodat iedereen weet waar zijn of haar kamer is. Het zijn mooie ruime kamers. Heerlijke bedden. De een heeft uitzicht op de bergen en de andere weer uitzicht op het zwembad. Iedereen is zeer tevreden. Maar we moeten opschieten want om 18.30 uur worden wij al in het restaurant verwacht voor het avondeten. 

Donderdag 4 juli , excursiedag: Bardolino en Santuario Madonna del la Corona. In de ochtend stond eigenlijk een marktbezoek aan het plaatsje Bardolino gepland. Maar omdat iedereen nog erg moe was van de reis, het verjaardagsfeestje en de eerste excursie dag en het voor iedereen wennen was aan het warme weer,   besloten wij om de ochtend lekker bij het hotel te blijven. Zo kon iedereen even lekker op adem komen, even fijn zijn eigen ding doen. In de middag vertrokken we naar Sanctuario Madonna del la Corona in het plaatsje Spiazzi. Een bedevaartsplaats. Bijna zwevend tussen hemel en aarde, op een hoogte van 774 meter, ligt deze plek verborgen te midden van de rotsen van de Monte Baldo. Vanaf deze bijzondere locatie heb je een prachtig uitzicht op de vallei waar de rivier de Adige doorheen stroomt. Het verhaal wil dat er rond 1522 een pelgrim op weg naar Santiago de Compostella deze weg had gevonden. Hij verbleef daar een aantal maanden om tot rust te komen. Aangekomen in Santiago de Compostella vertelde hij over deze bijzondere plek. Vele pelgrims volgden. Vanaf 1625 werd het een pelgrimsoord. Via een grote trap bereik je de gotische facade van de kerk, waarvan de linkerkant volledig tegen de rotswand is gebouwd. Wat prachtig, iedereen was er stil van. Je snapt niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen om hier een kerk te bouwen. Zeer imposant en erg goed toegankelijk voor rolstoelers. Er is zelfs een lift aanwezig. Zeer de moeite waard. Na terugkeer van de tocht weer boven bij het stadje konden wij heerlijk onze dorst lessen met superkoud water uit de bron.  En dat bij adembenemend uitzicht op de bergen. Heerlijk!!                                                          

 

Vrijdag 5 juli 2019, bezoek aan Venetië. 05.30 uur opstaan en ontbijten want om 7.15 uur vertrekken we naar Venetië. Het is 2,5 uur rijden.  Dus dat was even een lange rit,  iedereen kan nog even zijn ogen dicht doen. Er ging op deze reis ook een gids mee, Marianne. Zij maakte de reis ook mee in de bus. Zij werd voorgesteld door Sven. Nadat Marjan het één en ander had verteld over hoe de dag zou lopen, en even in overleg met haar, besloten wij om ons ook aan te sluiten bij de tour door Venetië. Dat was een super goed plan. Want zij kon ons de fijne en mooie plekjes tonen die wij anders zelf nooit ontdekt hadden. Aangekomen in Venetië, bus geparkeerd om vervolgens de boot te pakken die ons naar het midden van Venetië bracht. Dit was al een prachtig tochtje. Aangekomen begonnen we aan de tour. Slingerend door kleine straatjes en steegjes kwamen wij aan bij de Vivaldi kerk. In deze kerk is de componist Vivaldi gedoopt.  Mooi klein kerkje!  Verder slingerend komen wij in een mooi winkeltje waar de échte Venetiaanse maskers worden gemaakt. Daniël had zijn zinnen gezet om een masker te kopen. Nou het was een ware verrassing voor hem, want Marianne, de gids, had een prachtige winkel uitgekozen. Hier kon je ook zien hoe de maskers gemaakt werden, dus Daniël was superblij met zijn mooie masker.