Phantasialand, Duitsland (S 4)
2019

Op vrijdag 14 juni 2019  en met 30 graden klokslag 10.00 uur vertrokken Carmen, Mariëlle, Maartje en Emiel samen met Halvar en Petra richting Phantasialand in Brühl (Duitsland) voor een heerlijk lang weekend vol spannende attracties. Om 14.00 uur liepen we al in Phantasialand en als eerste belandden we in thema Mexico, waar we met z’n allen in de Colorado Adventure, de Mijntreinachtbaan, gingen. Deze achtbaan was erg snel maar er zat ook een heel stuk in waar het stik donker was, waar je totaal niet zag waar je naar toe ging, heel onverwachts allemaal. Hierna zijn we doorgelopen naar thema Berlin waar we in de Wellenflug, oftewel de Zweefmolen, zijn gegaan. Maartje en Halvar bleven liever met beide benen aan de grond. Na deze attractie naar thema Fantasy, hier zijn we in de Winja’s Fear gegaan. Mariëlle en Petra bleven toekijken. Bij deze achtbaan zit je met ze vieren rug aan rug in een karretje en ga je heel hard over de rails heen alleen dit karretje draait er ook nog bij rond.

Toen zijn we doorgelopen naar het grote meer waar boten aan het varen waren en zijn we in de Wakobato gegaan. Dit zijn 6 persoons boten maar iedereen heeft een eigen “waterpistool” die je zelf kunt bedienen en waarmee je op doelen moest schieten.

Als laatste attractie van deze dag zijn Emiel en Carmen in de Black Mamba gegaan bij het thema Deep in Africa. Een zeer, zeer snelle achtbaan waar je benen los bengelen en je ook over de kop gaat! Emiel en Carmen vonden hem erg gaaf. Toen zat de middag erop en zijn we naar ons “Hotel am Rhein” gereden in Wesseling. Nadat iedereen zich geïnstalleerd had en even tot rust kon komen zijn we om 19.00 uur gaan lopen naar een Duits Restaurant Stadkrone genaamd, dit lag op slechts 2 minuten  lopen van ons hotel. We hebben allemaal heerlijk gegeten.

Zaterdag 15 juni 2019 – 23 graden. Inmiddels weten we dat onze kamers aan de Rijn liggen want ’s nachts is het een drukte van belang met grote vrachtschepen die langs varen. Nu is dit niet erg want die kabbelen lekker voort maar iedereen werd rond 4 uur wakker door een hard ratelend ijzerachtig geluid. Wat bleek, er was een heel groot vrachtschip, Chantal genaamd,  afgemeerd voor onze kamers en wat we hoorden waren de ankers die in het water gingen om het schip vast te leggen. Gelukkig heeft iedereen hierna wel weer geslapen maar dit zijn toch geluiden die we thuis niet horen.

Om 08.30 zaten we met z’n allen weer fris en fruitig aan het ontbijt voor onze 2e dag Phantasialand. We zijn eerst naar het thema Mystery gegaan om Mystery Castle, oftewel een mysterieus kasteel met een hele hoge toren, binnen te lopen. Bij binnenkomst was het erg donker en zagen we al snel  bewegende lampen en iemand lopen zonder hoofd. Mariëlle vond dit toch niet zo heel fijn en is samen met Petra teruggelopen. Emiel, Carmen, Maartje en Halvar hebben hun tocht vervolgd. Nu zijn we er sinds gisterenmiddag al wel achter dat in dit prachtige park niets is wat het lijkt, oftewel er gebeuren bij de attracties altijd dingen die je niet verwacht en zo ook met dit kasteel.

Op een gegeven moment kom je nl. in een grote ruimte terecht waar allemaal stoelen tegen de 4 wanden aan staan waar je plaats in moet nemen. Doordat het zo donker is kun je niet zien wat er gebeurd en voordat je het dan weet zit je helemaal met een beugel vast in de stoel en wordt je hoog de toren in geschoten, tja Maartje en Halvar hadden nog zo gezegd beslist niet in de vrije val te willen maar dat was dit toch echt alleen nu ook nog in het donker! Eenmaal boven in de toren werd je namelijk weer naar beneden geschoten. Een hele heftige attractie om de dag mee te beginnen want iedereen stond toch nog wel een beetje na te trillen. Mariëlle en Petra waren nu toch wel stiekem blij dat ze er niet bij waren

Hierna hebben we onze weg vervolgd naar Taron, ’s wereld snelste lanceer achtbaan. Emiel, Carmen, Maartje en Petra zijn hierin gegaan en inderdaad je wordt gelanceerd, wat een snelheid niet te geloven, en wat ontzettend gaaf.

Mariëlle wil nu graag naar Maus au Chocolat, oftewel muizen in een chocoladefabriek. Dit is een interactieve 3D belevenis waar je vanuit je karretje op muizen kunt schieten. Met iedere geraakte muis verdien je punten.  Aan de foto’s die we aan het eind te zien krijgen, kun je aan de gezichten zien dat we alle 6 erg fanatiek zijn.

We vervolgen onze weg naar Fantasy voor de Hollywood tour. Hier zit je met z’n allen in een boot en vaar je langs allemaal uitgebeelde thema’s van films zoals Titanic, aap King Kong, Wizard of Oz etc. Maar voordat je hier bent ga je ineens met je boot omhoog en hierna stijl en harder naar beneden zodat diegene die voorin zitten lekker nat worden. Petra en Maartje waren hierbij het “slachtoffer” maar lagen hierdoor wel dubbel van het lachen. Hierna gaan we, nu met z’n allen, weer in de Winja’s Fear achtbaan. Als laatste attractie Geister Rikscha, het grootste ondergrondse spookhuis van Europa, gaan doen. Dit is een prima langzame attractie om de dag mee af te sluiten en gelukkig deze keer geen vrije val

Zondag 17 juni 2019 – 26 graden. Om 10.15 uur liepen we alweer in Phantasialand. We hadden afgesproken dat dit onze “waterattractie-dag” zou worden want het was mooi weer dus hoe nat we ook zouden worden alles zou zo weer droog zijn. We zaten met z’n allen in een ronde boot met luchtbanden aan de zijkant. Eerst gingen we een leuk rondje maar hierna stonden we met de boot ineens op een houten vlonder en werden we, net alsof je in de lift staat, met boot en al omhoog geduwd een toren in. Met de angst nog in de benen van de vrije val van Mystery Castle dachten sommige dat dit nu weer ging gebeuren. Gelukkig was dit niet het geval en voordat we het wisten gingen we met boot en al door het water hard naar beneden via een heel mooi parcours en inderdaad iedereen werd door de golfslag lekker nat, waar je ook zat. Hierna op naar de Chiapas, een wildwaterbaan die, met 53 graden, de steilste afdaling ter wereld is. De rit begon rustig en al gauw kwam het eerste water binnen maar voordat we het wisten stonden we op een draaivlonder die ons bootje omdraaide waardoor e achterste voren gingen varen. Voordat we bij de steile helling kwamen draaide de boot gelukkig weer om. Deze helling was supergaaf en we waren allemaal lekker nat. Hierna zijn Halvar, Carmen en Emiel naar Hotel Tartüff gegaan. Dit is een huis waar je allerlei obstakels tegen komt waar je overheen of onderdoor moet, bewegende vloeren tegenkomt en ga zo maar door. Als afsluiter van ons Phantasialand weekend gaan we met z’n allen nog eenmaal in de Winja’s Fear. Hierna zijn we weer naar het hotel gegaan en zijn we gaan eten bij Restaurant Zur Waage genaamd, 3 minuten lopen van het hotel. Bij dit Restaurant hebben we buiten gezeten en ook nu weer heerlijk gegeten.

Maandag 17 juni 2019 – 27 tot 30 graden. Vandaag moeten we om 11.00 uur uitchecken en gaan we nog even naar een strandje dichtbij het hotel. Hier is Emiel gelijk druk aan het zoeken naar kleine, smalle, platte steentjes om deze over het water heen te kunnen “ketsen”, iets wat we allemaal proberen maar niet echt makkelijk is. Rond 12.15 houden we het voor gezien en vertrekken we weer richting Nederland. Als we na het tanken om klokslag 16.30 uur stoppen bij Vuur en Vlam in Almelo is iedereen heel gelukkig, we gaan Wokken als afscheidsdiner! Ook tijdens ons afscheidsdiner vliegt de tijd weer, iedereen noemt nog even zijn top 3 aan attracties op en voordat we het weten moeten we weer richting Borne waar alle familie ons op staat te wachten. 19.15 uur rijden we het parkeerterrein van MeeReizen weer op, moe maar voldaan en volop genoten van een prachtig weekend in Phantasialand!