Liessel, Noord Brabant (J 5)
2018

Vrijdag 3 augustus, de dag die je wist dat zou komen. De vakantie naar Liessel! Om 09:30 uur stonden de eersten al klaar.

Goedgevulde koffers, opblaasspullen en zwemtassen werden ingeladen en niet te vergeten de vakantiegangers en begeleiding. De reis kon beginnen.

Zaterdag was de mooiste dag van de week. Lekker terras weer dus tijd om te shoppen. Vele kaartjes postzegels en cadeautjes zijn er gekocht. Van knuffels en stickers tot cd’s. Die laatste zijn op vakantie al grijs gedraaid. Deze dag viel voor sommigen ‘letterlijk’ in het water. ‘s Ochtends waren de vier zwembadjes vakkundig opgeblazen en daar moest natuurlijk in geplonsd worden.

Altijd is Kortjakje ziek midden in de week maar zondag niet. Vroeg eruit om te ontbijten en door naar... Toverland! Waar we opgewacht werden door Toos en aanhang. Wat een feest! Alle attracties zijn uitgeprobeerd. Voor velen waren er eerste keren; van voor het eerst in de achtbaan over de kop tot voor het eerst in de theekop. Er is genoten, gezongen en gedanst. Al met al een dag voor in de boeken.

De dag na zondag. Wederom is het weer fantastisch. Dat betekent badpakken, bikini’s en zwembroeken aan. Alle ballen en bandjes opblazen en... naar de zwemvijver. Waar velen als een vis in het water zochten naar Nemo. Terwijl anderen lekker aan het zonnen waren. ‘s Avonds ging ons eigen jaarlijks pannenkoekenrestaurant open en werd er heerlijk gesmikkeld en gesmuld.

We zijn al op de helft van de vakantie, dus het is dinsdag. De tropische temperatuur bereikte ook Liessel. Maar voordat het zo ver was, waren we al hoog en droog = koel aan het bowlen. Na het bowlen was het tijd om uit te rusten. Dus op naar de bioscoop. Waar met veel plezier en gelach de film ‘Hotel Transsylvanië 3’ werd gekeken. Iedereen was goed hongerig dus er werd een bezoekje gebracht aan de Mac en natuurlijk afsluitend een drankje gedaan op het terras.Woensdag, breekt zo lekker de week. Dus tijd voor een zondagse brunch. De warme broodjes vlogen over de toonbank/tafel, de gekookte eieren waren niet aan te slepen. Met volle buiken konden we na de brunch naar het openluchttheater. De voorstelling ‘Broer en zus’ was spectaculair. Wat hebben we gelachen!

Nog een.. een dag nog voordat we gaan. Donderdag een mooie dag om op safari te gaan. Wandelend door de dierentuin op zoek naar de rode panda, de dromedaris en giraffe. Een grapje tussendoor: Welk dier heeft nooit heimwee? Een slak, want die heeft zijn huisje altijd bij zich. Moe maar voldaan, vrijdag 10 augustus. De dag van vertrek, maar voordat we naar Borne reden stonden er nog een aantal dingen op het programma. Er werd getankt en lege flessen werden er ingeleverd. Maar er was ook veel leuks! Eerst naar de brandweer in Weerselo. Waar er geholpen werd met blussen en waar er ritjes in de brandweerwagen gereden werden. De buiken begonnen te knorren. Het was tijd voor het laatste gezamenlijke diner. Op naar La Fontanella. Hier werden pizza’s en pasta’s heerlijk verorberd en met volle buiken, een goedhumeur, heerlijk uitgerust konden we op naar Borne.