Winterpark Slagharen, Overijssel (D 3)
2020

Het was is zaterdag 14 december 2019, het weer is regenachtig maar dat mag de pret niet drukken. Om 09.00 uur zijn Patrick en Raymond al bij MeeReizen en zien dat er vandaag nog een reis vertrekt. Yvo, Leanne en Erik zaten al lekker aan een bakje koffie en konden wachten op de rest. Patrick haalde de bus op die achter het pand geparkeerd stond. Ondertussen kwamen Eelko, Tineke en Melissa ook binnen en zagen we Carmen ook al op zoek naar ons. Halvar en Esther roken de koffie en kwamen gezellig aansluiten, tijd om te vertrekken of.. toch nog voor de zekerheid naar het toilet! Maar.. wie was nou ook alweer wie? Want we dachten dat Rosanne er nog niet was maar die zat al helemaal klaar om weg te gaan! We hadden er zin in, het weer was helaas alleen maar regen en de condens in het busje sloeg enorm op de voorruit. We leerden elkaar kennen en het was rustig; gezellig in het busje! Iets na 10’en kwamen we aan bij het park, Wilma (een collega van Patrick) stond ons al te wachten en wilde graag wat hulp bieden vandaag, het regende en iedereen werd een beetje nat. Gelukkig had Halvar een aantal poncho’s meegenomen en konden we onder de weg in de tunnel schuilen. Het weer werd beter en na 11 uur zou het stoppen met regenen. Al gauw had Patrick de speciale tickets, wat plattegronden en bandjes voor ons geregeld. We hoorden dat de 1e kerstshow vandaag was, dus een echte premiere, de show draaide om 12.00 uur en om 15.30 uur maar, er was een toiletronde en al gauw zagen we Randy en Rosie op het podium kruipen. Dus een heerlijk foto momentje voor wie wilde!

We besloten richting zuid kant van het park te gaan, we zagen winkeltjes, een mooie boot waar Carmen, Leanne en Tineke wel in wilden, Patrick besloot mee te gaan. Heen en weer schuddend de kou in. De rest keek om zich heen en maakten wat foto’s en door naar de Enterprise, het draaiende rad waar Carmen, Patrick en Rosanne in gingen en brrr.. wat was het koud maar het was lachwekkend. We zagen een enorme stilte bij de wildwaterbaan, ach dacht Leanne, net als de vorige keer; dat was best gezellig. Halvar ging met Melissa en Carmen in een bootje, oeh spannend met dat gewiebel, Patrick ging met Leanne en Rosanne in een ander bootje en hoppa de heuvel op. Splash! Met een paar sputtervlekken kwamen we er vanaf. En daar.. stond het treintje al klaar, Yvo, Tineke, Raymond, Halvar, Leanne, Esther, Carmen, Melissa en Rosanne waagden zich in de Mine-Train. Na deze ronde zijn we richting het circus theater gelopen, want de show begon immers om 12.00 uur! Het was een stukje lopen door de MainStreet maar zo konden we al fijn in kerstsferen komen. We kwamen iets later aan maar konden nog plaats nemen rechts naast het podium, de kerstelf Calvin was al met zijn show begonnen, hij was op zoek naar de kerstman en er kwam een dame die in een ring hing heen en weer te zwaaien en een echte googelaar met ballen! Oh erg grappig en spannend was deze show. We besloten onze lunch op te eten en een bak warme chocolade melk te drinken, heerlijk met slagroom en.. er kwam nog een show met.. Randy en Rosie, Melissa kende de show nog van afgelopen jaar, maar ondanks dat was het wederom spannend. Er kwam een Red Bandit, er was een barman en 2 kinderen mochten op het podium komen. Raymond mocht zijn ontgroenings vragen in ontvangst nemen en Tineke, Yvo en Melissa gingen nog mee dansen met het Randy en Rosie nummer. Er waren een aantal die de grote achtbaan in wilden; zelfs Eelko! Rosanne, Leanne, Carmen en Esther gingen met Patrick mee naar de achtbaan! 1 rondje of toch 2? Ach zei Eelko; je leeft maar 1 keer! De rest van de groep ging naar de WildWestAdventure, rondjes draaien in een boot en zoeken naar cowboys en indianen! Eelko moest met een sigaretje bijkomen van de heftige rit; want we gingen in 1 minuut wel 95 km/h. 

Al gauw liepen we terug naar het 4D theater; we moesten buiten een tijdje wachten want er draaide; The Polar Express, we kregen een leuk zwart brilletje en gingen zitten in een grote bioscoop, de film duurde hooguit maar 15 minuten maar we konden lekker opwarmen. De film was afgelopen en een aantal wilden naar de overkant, daar was immers het mooie uitzicht te zien vanaf de ‘Big Wheel’ het grote reuzenrad! Patrick ging in een bakje met Leanne, Rosanne, Erik en Eelko ging er ook bij in, dat paste allemaal net. Wat een uitzicht daarboven. Raymond, Esther, Halvar, Carmen, Rosanne, Melissa en Leanne gingen met de monorail, een rondje in de trein. Patrick ging samen met Wilma, Tineke, Yvo, Erik en Eelko door de snoepwinkel om te kijken wat daar allemaal te koop was en er werden paar grammetjes aan snoep gekocht. We hadden afgesproken om te gaan eten in de Music hall, (lekkere vette hap) maar het regende enorm dus we zijn wat winkeltjes in en uit gegaan, Yvo had al een leuke pet gezien en liet er een naam op drukken. Tineke en Yvo kochten een sleutelhanger voor elkaar en het werd al iets droger en we lopen gauw naar de grote hal waar de rest al snel ons achter volgt. We bestellen frietjes een lekkere snack en wat frisdrank of een lekkere warme cappuccino. Het was 16.45 uur en we zouden ons melden voor de parade, want de verrassing was dat we op de wagen konden, maar het was zo slecht weer, het regende en waaide hard dat de parade niet door gaan, dat was natuurlijk enorm jammer.


Maar gezien we hadden verteld dat we vanavond gaan zwemmen hebben we besloten wat eerder richting het zwembad te gaan maar daar was het druk, zo druk dat er geen kluisje meer voor ons over was waar de spullen in konden! Dus alles maar in een aparte gang bij de jacuzzi! Het was er warm, maar dat mocht de pret niet drukken. Rosanne, Eelko, Erik en Melissa liepen met Esther naar een tafel om te gaan zitten. De rest had de zwemkleding aan gedaan en maakten een sprong in de jacuzzi, het diepe bad of de glijbanen! We tolden heen en weer in de ‘Cone’ en draaiden rondjes in de Magische Maya! We koelden wat af met een koud drankje en het was tijd na 1 ½ uur om ons weer aan te kleden en te genieten van een ijsje, warme chocolademelk en of een cappuccino. We liepen richting de uitgang van het park en kregen aldaar in de bus/auto een leuke herinnering (sleutelhanger) met zakje snoep! Bedankt voor deze leuke enthousiaste dag en wie weet tot een volgende keer!