Bad Kleinkirchheim - Oostenrijk (B 25)
2019

Vrijdag en zaterdag: We rijden vandaag naar Denkendorf. Ons hotel staat midden in een gezellig klein dorpje. Het eten was heerlijk. Met een drankje erbij, hebben we het ons goed laten smaken. We hebben na het eten een wandeling gemaakt. In het dorp staan mooie vakwerkhuizen en een prachtige kerk. Op het terras hebben we samen nog wat gedronken.

De volgende morgen reden we verder naar Bad Klein Kirchheim in Oostenrijk. Er waren onderweg af en toe wat files, maar de reis door de bergen was prachtig. Om 5 uur waren we in het Landal Greenpark.

Zondag hebben we een bezoek gebracht aan Millstatt. Het ligt aan een meer en er zijn leuke winkels en een schitterende Stiftkerk. We hebben kaarten en souvenirs gekocht en de kerk bezocht. ‘s Middags is bijna iedereen ‘t zwembad ingedoken. Lekker fris na de lange busreis! We hebben aan grote tafels buiten gegeten, lekker in ‘t zonnetje. Ineke en Annie hadden heerlijk gekookt.

Maandag zijn we naar een wildpark gereden. Over paden konden we langs allerlei dieren wandelen. De herten, geiten en reeën liepen gewoon los en ze waren erg tam. De lama’s en everzwijnen zaten achter het gaas. Overal stonden bankjes om even uit te blazen en te genieten van ‘t geweldige uitzicht. De “chicken tonight” van Annie en Ineke smaakte geweldig!! Samen hebben we ‘n avondwandeling gemaakt door ons park en ‘t centrum van de stad. Vlakbij ons huis hebben we nog een terrasje gepakt. Het was heel gezellig!!

Dinsdag zijn we met de gondel de berg opgegaan in ons dorp. Na een heerlijke apfelstrudel hebben we een bergwandeling gemaakt. Het uitzicht was heel erg mooi en de meesten van ons hebben zelfs de top van de berg beklommen!! Thuis zijn we het zwembad ingedoken en daarna was het tijd voor een plekje in de zon. ‘s Avonds zijn we naar de pizzeria gewandeld. De pizza’s waren heerlijk en de sorbet werd met gejuich ontvangen. Thuis sloten we de dag af met spelletjes, foto’s kijken en andere gezellige dingen.

Woensdag zijn we via een prachtige busrit langs meertjes en bergen naar Villach gereden. Villach is een belangrijke stad met veel mooie huizen en leuke winkels. Er is druk geshopt en op het terras was het ook heel gezellig. Na thuiskomst namen  “waterratten” een verfrissende duik in het zwembad. ‘s Avonds hebben we in ‘t restaurant onder genot van een lekker menu met een paar drankjes, geluisterd naar accordeonmuziek. Een klein groepje heeft nog een avondwandeling gemaakt.

Donderdag hebben we een “terrasje” gepakt vlakbij ons park. We namen een drankje en een lekker stuk taart. We zaten onder de parasol, buiten in de tuin. Heel gezellig! ‘s Middags stond de boottocht op het programma, op de Millstätter See. Op het dek konden we in de schaduw zitten, maar ook in de warme zon. Daar hebben we ook ons lunchpakketje opgepeuzeld. We kwamen langs prachtige strandhuizen, campings, bossen en kleine dorpjes met aanlegsteigers.Thuis was het tijd voor ‘n gezellige en spannende bingo. En iedereen had prijs!!

Vrijdag volgde een prachtige rit met de busjes, over de beroemde Nockalmstraat. Hij gaat door diepe dalen en over de bergen. Zelfs boven de 2000 m. en met geweldige uitzichten. Onderweg hebben we korte pauzes gehouden. Om te wandelen rond een meertje en om ons lunchpakket op te peuzelen. Het was alweer zonnig weer met een lekker temperatuurtje!!  Daarna hebben we de koffers ingepakt en sommigen hebben nog één keer een duik in ‘t zwembad genomen. Toen zijn we naar ‘t restaurant gewandeld. Het afscheidsdiner was lekker en het was erg gezellig. We gingen op tijd naar bed.

Zaterdag zijn we vroeg vertrokken. We hadden ons ontbijt in een park aan het meer. Na een voorspoedige reis waren we keurig op tijd in ons hotel in Geiselwind. Het eten was lekker en we hebben op ‘t terras nog ‘n tijdje “nageborreld”

Zondag stond de wekker weer op scherp. Iedereen was blij dat we nu écht naar huis gingen. Er waren gelukkig bijna geen files en na een heerlijk afscheidsdiner met een sorbet, reden we naar Borne. Bij ‘t MeeReizen-gebouw stond iedereen ons al op te wachten. Het was een fantastische vakantie, met heel veel zon, een leuke groep vakantiegangers en tevreden vrijwilligers. Bedankt allemaal!!!!!!!!