Molbergen, Duitsland (B 19)
2017

Molbergen 2017

Zaterdag:

Wat een pech…. Het beloofde een regenachtige dag te worden. Rond de middag klaarde het toch op en zijn we naar Kasteel Clemenswerth gereden. Hier een rondleiding gehad en toen terug gereden. Net op tijd want het begon weer te regenen. ’s Avonds Ik hou van Holland of film gekeken.

Zondag:

Jeetje het regende nog steeds. Dan maar naar het zwembad in Cloppenburg. Glijbaan, bommetje en bubbels. Een paar bleven er in het huisje want die wilden niet nat worden. Eenmaal terug een broodje knakworst gegeten en daarna gezellig spelletjes gedaan en getekend.

Maandag:

Ja het zonnetje was er weer. Dus direct gebruik van gemaakt en lekker naar Cloppenburg. Hier zijn we eerst naar het museumdorp geweest en daarna heerlijk geshopt en op het terras gezeten.

Dinsdag:

Vandaag naar het Tier und Freizeitpark Thüle geweest. Dierentuin en pretpark ineen. Eerst met z’n allen de dieren bekeken en stiekem geaaid. Toen op het terras lekker geluncht, pommes mit bockwurst. En toen…… het pretpark in. Wat een feest.

Woensdag:

Lekker uitslapen want we hoefden pas om 12.30 uur weg. We zijn naar de Meyer Werft geweest voor een rondleiding. Kijken hoe de grote cruiseschepen gebouwd worden. We hadden geluk want er stond er een klaar in de hal.
’s Avonds BBQ en bonte avond, wat een gezelligheid.

Donderdag:

Nog een ochtend rustig ontwaken om vervolgens de spieren los te maken op de railfiets. Wat een lol met z’n allen op een grote kar getrapt worden door 6 fietsers. We hebben het allemaal geprobeerd. Op het tussenstation genoten van een drankje of ijsje en toen natuurlijk weer terug fietsen.
’s Avonds lekker schnitzel eten in een restaurantje in het dorp. Een dikke sorbet na.

Vrijdag:

Tassen pakken en in de bus. Ontbijten, laatste dingen opruimen en op weg terug naar huis. In Oldenzaal werden we verwelkomd met een broodje kroket en zijn we gaan klootschieten. Als afsluiting nog een keer met z’n allen eten. Pannenkoeken in Borne.