Monschau - Duitsland (B 22)
2018

Zondag 19 augustus 2018. Vanmorgen mochten we alweer uitslapen tot 8 uur. Het is ook zondag. Maar we willen vandaag naar het Wildgehege Hellenthal, een wildpark op een kleine 20 km. afstand van Monschau. Tegen 11 uur komen we daar aan. We lopen ontspannen door het park en genieten van de verschillende dieren en van Jan Klaassen, die ook in het park aanwezig is (wat een poppenkast!).

Minder leuk zijn echter de wespen die op alle zoetigheid afkomen. We eten hier namelijk ook ons brood op. Feitelijk vluchten we weg zo gauw de poppenkast is afgelopen. Johan en Bernie zijn dan zo lief om de koffie op te halen uit de busjes die op de parkeerplaats staan. Bij de prairiehonden aangekomen hebben zij ons weer ingehaald en drinken we koffie en thee.

Daarna begeven we ons maar vast naar het roofvogeltheater om een mooie zitplaats te bemachtigen, van waaruit we de show straks mooi kunnen zien. We zitten er inderdaad mooi op tijd en op de eerste rang. Er gaat ons dan ook niet veel mis. De arenden gieren over onze hoofden als waren het zwaluwen. Het was allemaal heel indrukwekkend om te zien.

Daarna liepen we weer richting de uitgang want we wilden op tijd bij het treintje aankomen dat om half 4 voor het laatst door het park zou rijden. Ook dat lukte feilloos en tegen 4 uur zat dat rondje met Bello erop.

Omdat het nog vroeg was en we een oude traditie verbroken hadden (elke dag ijs) reden we eerst naar het plaatsje Hellenthal. Daar zochten we een ijssalon met lekker Italiaans ijs op. Door middel van een dikke ijsco is deze traditie toen gedeeltelijk gerepareerd.

Daarna ging het weer op Haus zur Post aan. Het liep zo langzamerhand tegen etenstijd en er moest nog het nodige aan de voorbereiding worden gedaan. Ik kan je hierbij verzekeren dat de rode kool met aardappelpuree en hachee prima smaakte. Dus: Food Connect bedankt! Daarna als toetje koffie met een heerlijk stukje gebak. Hulde aan de koks Ans en José.

Het bleef daarna nog lang gezellig aan de Hauptstrasse 62. Het was weer een zeer geslaagde dag. (P.S. Een groepje van ons wilde s’avonds nog een mooie wandeling maken. Toen is er iets heel spannends gebeurt. Daar ga ik niet over schrijven hoor, maar als je er meer van wilt weten moet je maar navragen bij de betreffende personen)