Boottocht Friese Meren

Zaterdag 10 juni 2023

Om 9 uur vertrekken we met 4 busjes naar Grou in Friesland. Dit jaar voor de 8ste  (achtste!) keer. Aan de Oedsmawei gaan we inschepen op De Markol. We hebben 'm voor deze hele dag afgehuurd en dus vandaag helemaal voor onszelf. De kapitein en de matrozen zien de busjes al aankomen en wachten ons op bij de loopplank.

 Vandaag maken we weer de boottocht over de Friese Meren. Om elf uur varen we de haven uit. Prachtig. De tocht duurt 4 uur. We varen door het Pikmar, over de Grutte Krite, de Wide Ie, de Siteborster Ie, het Biggenmar en door de kanalen en vaarten ertussenin. Iedereen mag gaan en staan  waar ie wil.
Benedendeks is een prachtige ruimte waar we ons lunchpakket opmaken en koffie of thee drinken. We hebben ook pakjes drinken, flesjes water, miniworstjes en druiven meegenomen. Het is heel ontspannen aan boord. Het weer is vandaag ideaal voor een vaartocht. Nou ja, het is wel wat warm hoor. Goed blijven smeren.

Aan het dek  op de achterplecht maken de matrozen Dapne en Dita een perfecte, windvaste zonnewering. Ondertussen zorgt de begeleiding er wél voor dat iedereen goed beschermd blijft tegen zonnebrand.
 

Op de terugweg naar Borne sluiten we deze mooie dag af bij Pannenkoekenrestaurant de Rheezerbelten bij Hardenberg. Eerst een drankje en dan voor iedereen een pannenkoek naar keuze. Als desert een ijscoupe met verse vruchten en slagroom (!).


 Met dank aan kapitein Richard, de matrozen Daphne en Dita. De toeristen Anita, Annemiek, Bart, Ben, Brigitte, Carmen, Diane, Eric-John, Freddy, Harrie, Herma, Ina, Irene, Jeffrey, Jimmy, Johan, Karin, Leanne, Linda, Martine, Monique, Rik, Ronnie, Sharon en Daphne, Bert, Ellen, Fia, Leo, Marijan, Tonnie, Susan en Henk


Klik hieronder voor meer informatie:

https://www.msmarkol.nl

https://www.rheezerbelten.nl