Over MeeReizen

MeeReizen biedt sinds 1966 begeleide vakanties aan voor mensen met een verstandelijke beperking. De reizen gaan naar binnen- en buitenland. Voor iedere groep is er een reis op maat.

MeeReizen doet dit vanuit onderstaande missie en visie:

Als medewerkers en vrijwilligers van MeeReizen:

 1. gaan we voor veilige en gezellige vakanties
 2. zoeken we naar maatwerk voor alle vakantiegangers
 3. nemen we onze taak serieus
 4. gaan we respectvol met elkaar om
 5. kunnen we ons handelen verantwoorden
 6. hebben we aandacht voor ieders wensen en mogelijkheden
 7. behandelen we iedereen zoals we zelf ook behandeld willen worden
 8. komen we onze afspraken na
 9. zorgen we voor grenzen en verleggen we grenzen
 10. staan we met hart en ziel klaar voor onze vakantiegangers

Kernwaarden en onze beleving hierbij: de 4 V’s

Met de 4 √’s drukken we kort en bondig uit waar we in de vakanties voor staan. Een gelijkluidende beleving bij de kernwaarden achten we van belang om ingeval iemand ons vraagt wat we er onder verstaan we min of meer hetzelfde antwoord kunnen geven.

 • V eilig                

Het vakantieland is beoordeeld door het ministerie van BZ. De vakantiebestemming is goed te bereiken (m.n. van belang bij verre reizen). De accommodatie is geschikt voor mensen met een beperking. We hebben voldoende, betrokken en getrainde vrijwilligers. We zorgen voor veiligheid ten aanzien van het vervoer d.m.v. goede busjes, getrainde chauffeurs. Hygiëne en medicatie krijgen zorgvuldige aandacht. We hebben een calamiteitenplan. Er is altijd back up vanuit MeeReizen-organisatie.

 • V ertrouwd         

We willen een thuisgevoel creëren. We handelen allemaal vanuit de ‘Top 10’. We zijn eerlijk, echt, hebben geen verborgen agenda. We zorgen ervoor dat we elkaar goed kennen en steunen. Bij ons kun je jezelf zijn.

 • V errassend        

We hebben een veelzijdig aanbod. We durven in de vakantie iets nieuws aan te gaan (en daartoe te verleiden). Er is ruimte voor nieuwe ideeën en onverwachte interacties (ook met mensen buiten onze vakantiegroep).

 • V erbonden        

We dragen een gezamenlijk belang uit en hebben aandacht voor het groepsproces. We zorgen voor gezelligheid, dat schept een band. We willen elkaar leren kennen voor we op pad gaan en organiseren daarom een pre-unie. We willen samen terug kijken op een mooie vakantie en organiseren daarom een reünie. De vrijwilligers vormen een team (met ruimte voor een ieder en respect voor elkaar). We organiseren kennisdagen voor alle vrijwilligers en weekenden voor de hoofdleiding.

We hebben jongerenreizen voor mensen van 17 tot ongeveer 30 jaar.

Bij de reizen met minder begeleiding (14 vakantiegangers en 4 begeleiders) gaan we naar bestemmingen in Nederland maar ook naar prachtige plekken in o.a. België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Er zijn ook reizen, de zogenaamde "groep in groep" reizen waar we als MeeReizen, meereizen met een excursiereis van een gerenommeerde reisorganisatie. Tevens hebben we ook diverse vliegreizen in ons programma.

Alle reizen zijn te vinden op de Home-pagina.

Alle vakanties worden begeleid door goed opgeleide en getrainde vrijwilligers. De opleiding bestaat uit een chauffeurstraining en een workshoppendag waarbij allerlei werk gerelateerde onderwerpen worden geoefend en behandeld. De vrijwilligers die de leiding hebben van een vakantie krijgen een speciale tweedaagse training.

Voorafgaand aan de vakantie houden wij, per reis, een kennismakingsbijeenkomst, de "pre-unie". Tijdens deze pre-unie maken de vrijwilligers en de reizigers kennis met elkaar. Hierdoor kunnen wij nog beter inspelen op de wensen van onze gasten.

Bij de tab "reizen" kun je zien waar nog vrije plaatsen zijn. Heb je  een vraag over een reis dan kun je ons altijd even bellen of e-mailen.  Dat kan op info@mee-reizen.nl of tel. 074-2559630.