Vrijwilliger worden?


Kom bij MeeReizen en word een onmisbare schakel in een reis vol betekenis!

Ben jij klaar om deel uit te maken van een onvergetelijk avontuur? Heb je een open hart en een liefdevolle houding naar anderen? Dan nodigen we jou uit om deel te worden van ons team bij MeeReizen, waar we samen vakanties mogelijk maken voor mensen met een verstandelijke beperking.

MeeReizen, gevestigd in Borne, is op zoek naar nieuwe vrijwillige begeleiders, uit de regio’s Twente, de Achterhoek en Salland, die willen bijdragen aan het creëren van bijzondere momenten voor onze vakantiegangers. Onze reizen gaan naar binnen- en buitenland, waarbij we gedurende een week samen nieuwe plekken ontdekken, avonturen beleven en vriendschappen sluiten die een leven lang meegaan.

Als vrijwillige begeleider bij MeeReizen speel je een essentiële rol in het leven van onze vakantiegangers. Je zult niet alleen onvergetelijke ervaringen mogelijk maken, maar ook vreugde en betekenis toevoegen aan het leven van anderen. Samen met ons getalenteerde team van mede-begeleiders, biedt je ondersteuning, zorg en vooral veel plezier aan de mensen die met ons mee reizen.

Maar wat zijn de vereisten om een vrijwillige begeleider te worden bij MeeReizen? Het is eenvoudig! We zoeken gepassioneerde mensen van 18 jaar en ouder die:

 • een open houding hebben naar onze vakantiegangers en mede-begeleiders
 • kunnen werken in teamverband
 • bereid zijn zich 100% in te zetten voor de vakantieganger
 • besef hebben van de verantwoordelijkheid die je naar de vakantieganger hebt
 • sensitief kunnen reageren op de vakantieganger
 • deelnemen aan de trainingsmomenten
 • deelnemen aan de voorbereidingsbijeenkomsten
 • een VOG hebben 
 • in het bezit zijn van een rijbewijs; dit is een voorwaarde voor bijna alle reizen.

Samenvattend kun je zeggen dat wij van de vrijwilligers een zodanige inzet verwachten, dat wij altijd tegen de familie/begeleiders kunnen zeggen dat wij alles hebben gedaan om de betreffende vakantieganger zo goed mogelijk te verzorgen en te begeleiden. Dit alles met als doel alle vakantiegangers een fantastische reis te bezorgen.

Om de vakantiegangers zo goed mogelijk te begeleiden krijgen de vrijwilligers:

 • Een informatieboekje over vrijwilligerswerk.
 • Informatie over het vrijwilligersbeleid van MeeReizen met daarin o.a. verwachtingen ten aanzien van vrijwilligers en hun verantwoordelijkheden.
 • Gerichte informatie over deelnemers.

Wat bieden wij jou in ruil voor jouw toewijding en inzet? Naast de ongelooflijke ervaring om deel uit te maken van een gemeenschap die levens verandert, bieden we ook:

 • Training en ondersteuning: We voorzien in de nodige training en begeleiding om ervoor te zorgen dat je vol vertrouwen aan je reis begint. 
 • Een verrijkende ervaring: Ontwikkel jezelf terwijl je anderen helpt groeien. De vreugde die je zult ervaren door het maken van waardevolle herinneringen is onbetaalbaar. 
 • Een hechte gemeenschap: Sluit je aan bij een warme en ondersteunende gemeenschap van gelijkgestemden die dezelfde passie delen. 
 • Reisavonturen: Ontdek nieuwe plaatsen, culturen en tradities terwijl je de wereld verkent met mensen die een speciaal plekje in je hart zullen krijgen.

Klaar om je aan te sluiten bij ons team en deel te nemen aan een reis vol betekenis? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe jij kunt bijdragen aan het creëren van mooie momenten bij MeeReizen.

Samen kunnen we levens verrijken, dromen waarmaken en onvergetelijke herinneringen creëren. Wordt vandaag nog een vrijwillige begeleider bij MeeReizen en maak het verschil waar het echt telt!


MELD JE NU AAN ALS VRIJWILLIGER


Bijzonder verlof

Verschillende werkgevers geven hun medewerkers bijzonder verlof om als begeleider aan één van de vakanties van MeeReizen te kunnen deelnemen. MeeReizen is deze werkgevers zeer erkentelijk voor hun bijdrage. Hebt u ook belangstelling? Informeer bij uw werkgever naar de mogelijkheden.

Vertrouwenspersoon Vrijwilligers

Vertrouwenspersoon vrijwilligers MeeReizen

Samenwerking tussen mensen zorgt vaak voor mooie resultaten maar samenwerking kan ook wel eens zorgen voor ergernis en wrijving. De klachtenregeling is voor conflicten en klachten tussen vrijwilligers onderling en tussen vrijwilligers en beroepskrachten. De vrijwilliger kan gebruik maken van de regeling wanneer bijvoorbeeld:

Er een conflict is dat niet kan worden opgelost

De vrijwilliger te maken krijgt met ongewenst gedrag zoals pesten, ongewenste intimiteiten of discriminatie.

De arbeidsomstandigheden niet goed zijn.

De klacht of het conflict wordt eerst opgelost binnen de organisatie omdat een klacht een signaal tot verbetering kan zijn. Wanneer het niet kan worden opgelost kan de hulp worden ingeroepen van een vertrouwenspersoon.

Heeft de vrijwilliger een klacht dan wordt in eerste instantie dit behandeld door de hoofdbegeleiding. Heeft de vrijwilliger een conflict met de hoofdbegeleiding dan kan de vrijwilliger bij de coördinator MeeReizen terecht.

Heeft de hoofdbegeleiding een klacht dan wordt deze in eerste instantie behandeld door de coördinator MeeReizen. Heeft de hoofdbegeleiding een conflict met de coördinator dan kan deze bij de Klankbordgroep terecht.

In alle gevallen kan bij onvoldoende vertrouwen de hulp worden ingeroepen van de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon kan een vertrouwenscommissie in het leven roepen. De samenstelling van de vertrouwenscommissie wordt bepaald door de vertrouwenspersoon.

De vertrouwenspersoon voor de vrijwilligers van MeeReizen is Mieke Gondrie

Telefoonnummer: 06-82605478

e-mail: info@gripopconflict.nl