Giethoorn Overijssel, (B05) 2022

Maandag 25 juli

Vanuit MeeReizen in Borne zijn we naar ons vakantiehuis ‘Het Chateau’ in Giethoorn gereden. Onderweg zijn we naar de dierentuin in Nordhorn geweest. Hier hebben we heel veel dieren gezien en onze lunchpakketjes opgegeten. Het was broeierig warm, 28 graden. ‘s Avond hebben we chinees buffet in huis gehaald met een yoghurtje toe. Na het eten hebben we nog een kop koffie gedronken en een film op TV gekeken.


Dinsdag 26 juli

Vanmorgen zijn we bij het huis gebleven. We zijn begonnen met een uitgebreid ontbijt. Daarna heeft iedereen op zijn eigen manier lekker gerelaxt. Tussen de middag kregen we een broodje knakworst. Daarna zijn we naar Giethoorn gereden om kaartjes en souvenirtjes te kopen. Op een terras hebben we een lekker ijsje gehad. Het was 20 graden. Thuis hebben we de kaartjes geschreven en geholpen met koken. Macaroni en spaghetti en een vlaflip na. ‘s Avonds hebben we Hoedjes-bingo gespeeld en koffie met een stroopwafel gehad. De liefhebbers hebben daarna nog damesvoetbal gekeken.

Woensdag 27 juli

De ochtend begon rustig aan met een uitgebreid ontbijt. Een groepje is een eindje gaan wandelen. Vlak voor de middag zijn we naar een mooie picknickplaats gereden en hebben daar een broodje met gebakken ei gegeten. Het was half bewolkt en 20 graden. Daarna zijn we naar Dwarsgracht gereden. Daar lag een rondvaartboot klaar. We hebben 2 uur lang genoten van de natuur, Dwarsgracht, de Belterwijde en het Giethoornse meer. Bij Restaurant ‘de Otterskooi’ hebben we eerst een uurtje geborreld en daarna lekker gegeten, 4 soorten vlees en 3 soorten groente. Weer thuis hebben we liedjes gezongen met ondersteuning van een keyboard en klarinet en bij de koffie kregen we een wafel met warme kersen.