Kerstreis Eys


Dinsdag 20 december 2022

We vertrekken met 11 deelnemers en 4 begeleiders. Onderweg nemen we  ruim de tijd voor een sanitaire stop, een lekker glas drinken en ons lunchpakket.

Aan het eind van de middag kwamen we aan in Eys. Een prachtige plek in het Limburgse landschap.

Toen iedereen z’n kamer had ingericht werd het tijd voor het avondeten. De overheerlijke  erwtensoep werd in een mum van tijd opgepeuzeld. Als toetje was er vla. Mmmmmm!

Na de afwas was er nog tijd voor spelletjes, tv kijken, een puzzeltje en een hoop gezelligheid.


Woensdag  21 december 2022

Het weer ziet er beter uit dan voorspeld. We zien af en toe een flauw zonnetje.

Vandaag gaan we naar Valkenburg. In de Gemeentegrot is een prachtige kerstmarkt opgebouwd. Heel bijzonder om onder de grond de talloze kerstartikelen te bewonderen. En menig “kunstwerkje” kreeg een nieuwe eigenaar.

Valkenburg heeft vele leuke cafeetjes om even uit te blazen en iets lekkers te drinken……….

Thuis hebben we nog even tijd om uit te rusten en daarna te genieten van een lekker soepje en heerlijke macaroni met gehakt. En de aardbeien vla paste daar precies bij.Donderdag 22 december 2022

Om 7 uur gingen we aan de slag om de woonkamer te versieren. Ans is vandaag jarig. Luidkeels zingen we haar toe. Heel gezellig allemaal, vooral omdat ze trakteert op lekkere taart!

Vlakbij Eys ligt de  Duitse stad Aken. Daar gaan we vandaag het dierenpark bezoeken. Het weer is goed en we genieten van allerlei dieren, met vaak fantastische kleuren. Van spierwitte uilen tot pikzwarte sierkippen. Het was heel mooi.

Vanavond had onze kookploeg vrij. We gingen uit eten bij een pizzeria. Dat was smullen!  Thuis hebben we tv gekeken, knutselwerkjes gemaakt en spelletjes gespeeld.

Vrijdag  23 december 2022

 Vanmorgen regende het hard. We hadden lekker veel tijd om koffie te drinken, spelletjes te spelen, te kleuren en gezellig te kletsen.

 ‘s Middags hebben we in het klooster van Wittem een kerstviering bijgewoond.

We kregen daar ook een rondleiding. Daarna gingen we naar de tentoonstelling van kerststalletjes. Heel kleine, maar ook grote, en uit de hele wereld.

 Zaterdag 24 december 2022

Met een wazig zonnetje reden we goedgemutst naar een tuincentrum vlakbij Schimmert. We hebben geluk. Er zijn heel mooie kerstartikelen. De meeste zijn in de aanbieding. Onze winkelwagentjes komen goed van pas.

Gelukkig hebben we voldoende tijd om in het restaurant even uit te rusten. De Limburgse vlaai is heerlijk…..

Thuis wordt alles klaar gezet voor de BINGO. De spanning is groot en iedereen heeft ten minste 2 mooie prijzen gewonnen.

Toen was het tijd voor het avondeten, een soepje, daarna macaroni met ‘n lekkere saus.

Tot slot een beker vruchtenyoghurt. Echt vakwerk van de kookploeg!

Zondag 25 december 2022

Vandaag vieren we Kerstmis. Dat kun je heel goed zien aan de eettafel. Echte kerstversieringen met knipperende lampjes en mooi gekleurde tafelkleden.

En ook voor iedereen een kerstpakketje. Dat was nog eens een verrassing!

‘s Middags werd het droog. We reden naar Schimmert. In de kerk stonden kerststallen, gemaakt door kinderen van de basisschool.

Ook in het dorp stonden kerststallen bij de mensen in de tuin of voor het raam. We hebben de korte route gelopen.

Ons kerstdiner was fantastisch  Wat dacht je van: kipcocktail,  pompoensoep, kiprollade, pomme du Chesse, stoofpeertjes, rode kool en Grande Dessert !!!!!


Maandag 26 december 2022

Vandaag eerst naar Wittem voor een echte Limburgse vlaai! Met het busje of lopend, je mag zelf kiezen.

‘s Middags gaan we met de historische stoomtrein van Simpelveld naar Schin op Geul. Dwars door het prachtige Limburgse land.

Thuis hebben we onze tassen en koffers ingepakt, samen tv gekeken en spelletjes gespeeld.

Na het eten hebben we nog een tijdje gezellig gekletst, geknutseld, gekleurd en soms ook onze nagels gelakt!!!

We zijn op tijd naar bed gegaan, want morgen moeten we op tijd vertrekken……………

                                                               

Dinsdag 27 december 2022

Na het ontbijt hebben we samen de bussen ingepakt. Een flinke klus.

Om 10 uur reden we goedgemutst terug naar huis. Via de Kerststal van Hertme kwamen we  aan bij het Pannenkoekenhuis in Borne. De pannenkoek was heerlijk en de sorbet was om je vingers bij af te likken……...zo lekker!

Na een bezoekje aan de schaatsbaan van Borne kwamen we om 7 uur aan bij MeeReizen. Wat fijn dat er zoveel “supporters” op ons stonden te wachten.

We hebben genoten van een prachtige reis!