Willingen 2023

Willingen, Duitsland B17 2023 (24 t/m 31 juli)

Maandag gaan we met 18 personen naar Willingen in Sauerland, Duitsland. 


Ons huis voor de komende 8 dagen heet Skihütte Ettelsberg, naar de berg daar. We hebben lunchpauze bij Gutscafé Rosenbogen in Olsberg.

We kunnen ons lunchpakket opeten en krijgen taart (advocaat-, chocolade-, kwark- en kruisbessentaart) met koffie of thee. 

Om 14:00 uur zijn we bij het huis. Het is een groot huis en ligt schuin tegen de berg aan. We gaan uit eten bij Restaurant Weissen Rössel.

Dinsdag gaan we Willingen verkennen. Kaartjes kopen, souvenirs en natuurlijk een Sauerlands terrasje en een foto bij Die Linnenkerle.


Woensdag. De hele dag naar pretpark Fort Fun met het thema Het Wilde Westen. We maken eerst een groepsfoto, waarbij iedereen kleren uit die tijd aan krijgt. Cowboys, boeven, bardames, sheriffs en pioniers. Daarna verder. Een hele dag het reuzenrad, autorijden, achtbanen (3 stuks) en ronddraaien. We zien de Trapper Slider, Speed Snake, Devil’s Mine, Marienkäferbahn, Wild River, Blauer Drache, Thunderbirds Air Race Überschlag, Rocky Mountain Rallye Cabrio Fahrt en de Santa Fé Express met de boevenvoorstelling.


  Donderdag. Chillen, wandeling, gezonde maaltijd en rodelen. Vandaag is kalmaandag. Lang uitslapen en het beroemde MeeReizen de Luxe ontbijt. Melk, Jus d ’Orange, chocolademelk, yoghurt en muesli. Croissants, Duitse Brötchen, Brotschnitten, und so weiter. Ook een gebakken ei hoort dabei. René, Daphne Joris en Freek gaan met het tafelvoetbalspel aan de gang. ’s Middags gaan we naar de Sommerrodelbahn Willingen, onze buurman (bijna). Terug in het huis maken Jeroen, Sanne en Rogier maken de maaltijd voor vandaag. Courgette, paprika, kip met pasta of rijst. Na de maaltijd gaat de sauna aan voor Niels, Sanne, Gido, Marleen, René, Susan, Rogier, Joris en Bart. Rik gaat een lange wandeling maken. Helemaal naar de top van de Ettelsberg. 6,37 km

                                                                             

 Vrijdag. Vandaag naar het Sauerlandbad in Schmallenberg. Bad Fredeburg. Een mooi bad met veel speelmogelijkheden. Je kunt naar buiten zwemmen, er zijn 2 erg hoge waterglijbanen, een sauna met regengrot en bubbelbaden en een wildwaterbaan. ’s Avond, tussen de buien door doen we de barbecue onder het prieeltje.     

Zaterdag. We gaan met de skilift omhoog naar de top van de Ettelsberg. Wat een mooi uitzicht hier. O, het kan nog mooier en daarom gaan we de uitkijktoren op. De Hochheideturm. We wandelen rondom het meertje boven, het spaarbekken voor de sneeuwkanonnen. Dan weer naar het huis. Vanavond Bonte Avond met optredende artiesten uit heel Twente en de Achterhoek.

 Zondag. We gaan vandaag een vaartocht maken. Met de boot MS Muffert maken we een tocht over de Diemelsee, een meer achter de stuwdam in de Diemel, een riviertje hier in Hoch Sauerland. Terug in het huis gaan we nog eens uit eten. Grieks deze keer. Het is erg veel en heel lekker.

Maandag. Opstaan, koffers in de bus en gaan. Naar ons vertrekkersontbijt bij Gutscafë Rosenburg. Tsja, erg uitgebreid natuurlijk en een heel vriendelijke mevrouw voor de bediening. Terug naar huis gaan we eerst nog naar de Waarbeek met all inclusive snacks. Het is regenachtig, we kunnen overal in zonder wachttijd, ook wel fijn. 

Groeten van de toeristen Annemiek, Bart, Freek, Gido, Inge, Jeroen, Joris, Marleen, Niels, René, Rick, Rik, Sanne en Daphne, Rogier, Susan en Henk.