Tecklenburg, Duitsland (C 6)
2019

Maandag: Na een drukke morgen gingen wij samen met onze vakantiegangers op weg richting Teckelenburg. Het weer was goed, gelukkig niet te warm. De eerste stop die we maakten was bij Tierpark Nordhorn! Na binnenkomst konden we direct al de route volgen om de dieren te aanschouwen. De verscheidenheid was groot. De deelnemers vonden het in eerste instantie wel spannend. Na een niet al te lange tijd moesten de eerste deelnemers uitwijken voor een sanitaire stop. Dan eerst maar een kopje koffie met gebak in het restaurant. Onze rugtassen moesten dicht blijven van het personeel en na drie kwartier hebben de lunch buiten voortgezet. Na de ‘buitenlunch’ gingen we de rest van park bekijken. Half drie besloten we door te reizen naar onze eindbestemming. Rond 15:00 uur kwamen wij aan bij het prachtige vakantiehuis. De kamers werden verdeeld en de koffers werden uitgepakt. Nadat dit gebeurd was hebben wij gezellig met z’n allen koffie gedronken en werd de locatie verkend. Tussendoor boodschappen gehaald en ’s avonds met z’n allen pasta gegeten. Om 23:00 uur lagen alle vakantiegangers op bed.

Dinsdag: Dinsdag was iedereen in de gelegenheid uit te slapen. Daarna rustig gedoucht en ontbeten. Rond 12:15 uur met de bussen vertrokken naar camping Hertha-See in Hörstel. Dit was ongeveer 20 minuten rijden. Hier zijn wij gestart met een heerlijke lunch bij restaurant Jordys. Heel toevallig kende één van de vakantiegangers de baas Jordy van een ijssalon nabij Enschede. Wat een toeval en goed dat dit is opgemerkt. Na de koffie naar de skelterverhuur bij de camping. Iedereen die dit kon mocht op de skelter. Na dit avontuur hebben wij de skelters weer netjes ingeleverd was het alweer tijd voor koffie. Opnieuw bij restaurant Jordy’s. Nu kreeg iedereen een lekker stuk eigen gemaakt gebak met drinken naar keuze. Daarna kaartjes kopen die dezelfde dag nog werden geschreven. Wat zit Herta-See toch op een prachtige locatie! We kozen er deze avond voor iets kleins te eten omdat wij nog vol zaten van de lekkernijen van die middag. Na het eten was het tijd om uit te buiken, dus even relaxen. De één ging televisie kijken, de ander kleuren en weer de ander ging een mooie puzzel maken. Rond 23:00 uur lagen alle vakantiegangers voldaan op bed.

Woensdag was bijna iedereen nog redelijk moe van de afgelopen twee dagen. We hadden besloten vandaag rustig aan te doen. Iedereen deed iets zelfstandig of samen. Tekenen, buiten op het erf de omgeving verkennen, kruiswoordpuzzels, spelletjes, de leiding plagen enzovoort. ’s Ochtends kregen wij bezoek van de man van één van de leiding samen met zijn (hun) zoontje van 5 maanden. Dit was een hele grote verrassing voor de vakantiegangers! Iedereen wilde wel met hem op de foto. Die dag kregen wij nog meer bezoek. Wederom een man van één van de leiding, die was helemaal vanuit Delden op de racefiets gekomen! Deze bezoekjes vond iedereen bijzonder. Tijdens de lunch hebben wij een écht Duits hard broodje gegeten met Deutsche Knakwurst. Na een rustige dag was het weer tijd voor een verrassing. Wij gingen namelijk met ons allen uiteten bij een restaurant genaamd Gasthaus Kemken. Na het hoofdgerecht wilden twee vakantiegangers nog even de benen strekken op een trampoline. Uiteindelijk kreeg iedereen nog een heerlijke ijscoupe en was het tijd om naar de vakantieboerderij te gaan. Thuis gekomen kon iedereen nog even wat voor zich zelf doen. Donderdag: Vandaag zou het wel 30 graden worden! Voordat wij naar Ibbenburen gingen om te shoppen werd iedereen ingesmeerd tegen de zon. Wat zaten wij toch in een prachtige omgeving! Veel heuvels met mooie bomen en prachtige natuur. Aangekomen in Ibbenburen, na lang zoeken, de bussen geparkeerd op een lastige maar uiteindelijk legale schaduwplek. Eerst gingen wij lunchen bij een gezellige Duitse broodjeszaak. Iedereen mocht één voor één naar binnen om zijn of haar broodje uit te kiezen. Nadat de broodjes op waren was het tijd om de winkels te doorzoeken naar leuke hebbedingetjes. Iedereen heeft wat gevonden waar hij of zij erg blij mee is. Omdat het zo warm was werd iedereen getrakteerd op lekker ijs. Ook dit ging er goed in. Nadat de ijsjes waren genuttigd was het alweer tijd om te gaan. Het was tenslotte al bijna tijd voor het avondeten. Dit keer bestond het eten uit een uitgebreide barbecue. Na het eten werden van de dames de nagels gelakt en zelfs van enkele mannen! Hier en daar werden ook al wat voorbereidingen getroffen voor het vertrek de volgende dag.

Vrijdag was de dag dat wij weer naar huis gingen. De begeleiding heeft de koffers samen met de vakantiegangers ingepakt. De afspraak was dat wij om 11:00 uur de vakantielocatie ging verlaten. Dit is ons ook gelukt! Om 11:00 uur stapten wij in de busjes richting Emsflower, in Emsbüren dichtbij de Nederlandse grens. Hier zijn wij eerst samen gaan lunchen, vandaag stond er tosti Hawaii op het menu. Daarna zijn wij o.a. in de vlindertuin geweest, wij hebben erg veel mooie vlinders gezien en vissen! Hier konden sommigen wel eeuwig blijven maar voor de ander was het toch iets te warm. Er werd gelopen in groepen, de ene groep ging de fruit, groente en planten bekijken en proeven. De ander op zoek naar de mooiste vlinder! Nadat al deze mooie dingen waren bekeken was het weer tijd om richting Delden te gaan. Wij hadden namelijk om 16:00 uur een reservering bij Stadshagen voor een diner. Hier hebben wij overheerlijk gegeten en werd er nog een bloemetje uitgereikt aan de hoofdleiding. Wat waren de vakantiegangers tevreden over de vakantie! Nadat het 3 gangen diner genuttigd was, was het tijd om naar Borne te rijden en afscheid van elkaar te nemen. Dit hebben wij allemaal gedaan met de opmerking ‘'tot op de reünie!’'