Elsloo, Friesland (C 10)
2018

Maandag 27 augustus, even na 10.00 u. vertrekken we. Om de snelweg te vermijden kiezen we voor een mooie binnendoor weg. Rond 12.00 uur zijn we vlak bij Giethoorn waar we stoppen bij een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. We eten daar onze boterhammetjes en binnen kunnen we genieten van prachtige foto’s en natuurobjecten. Een gedeelte van de groep gaat een film bekijken en de rest kiest er voor om een rolstoelpad te bewandelen. Een prachtige route door het riet. We zien veel vogels en er is ook op een verhoging een mooi uitkijkpunt. Als iedereen in de bus zit gaat het richting Elsloo waar we tegen 15.00 uur zijn.  Eerst op verkenning, wat een geweldige  plek. Een viersterren groepshotel met alles er op en er aan. Veel ruimte binnen en een mooi buitenterras. We gaan ons installeren en genieten aan het eind van de middag van een heerlijk 3-gangen diner. We hoeven zelf niet te koken en wat smaakt het ons heerlijk. ’S Avonds is iedereen gezellig bezig met puzzelen, kleuren en kletsen. En we genieten ook nog van prachtig gitaar- en pianospel.

Dinsdag 28 augustus, om 9.00 uur staat er een heerlijk en goed verzorgd ontbijtbuffet voor ons klaar. Tot aan de lunch is iedereen op zijn eigen manier bezig. Het is heerlijk buiten zitten in en een aantal maakt daar dan ook gebruik van. Na de lunch gaan we naar Oosterwolde om te winkelen. Er worden niet alleen ansichtkaarten en postzegels gekocht maar ook geurtjes, kleding, snoep enz. enz. Op een terrasje nemen we koffie en gebak en het is fijn genieten in de zon. Moe en voldaan gaan we naar huis waar ons weer een heerlijke maaltijd staat te wachten. Na het eten gaan we beginnen met de bingo. De een wint 5 prijzen en de ander 1 maar uiteindelijk heeft iedereen 2 prijsjes en iedereen is tevree.

Woensdag 29 augustus, na het ontbijt wordt alles in gereedheid gebracht voor de verwenochtend. En daar maken de meeste gebruik van. Een maskertje, hand- en voetmassage, voetenbadje met bubbels, gezichtsmassage, crèmepjes lippenstiftjes enz. enz. Liggend op de bank, terwijl je gemasseerd wordt, in slaap vallen wat wil je nog meer? Voor iedereen zijn er ook nog wat kleine verpakkingen en lekkere geurtjes. Het is dus echt een VERWENOCHTEND. ’s Middags gaan we naar een kaasboerderij in Oldeberkoop. We worden hartelijk ontvangen, met koffie, door de boerin. Zij vertelt ons veel over de koeien, kalfjes en de melkrobots. Ook krijgen we te horen dat een koe maar 20 minuten per dag slaapt. We mogen naar de stal waar we de melkrobots kunnen zien en daarna kunnen we in de winkel nog allerlei lekkers en souvenirtjes kopen. En dan terug naar ons verblijf waar ons een heerlijke barbecue wacht. Wat een verwennerij en wat lekker allemaal. Alleen het vlees moeten we zelf braden en de rest wordt weer kant en klaar voor ons neer gezet. Iedereen geniet en vooral de begeleiding. We hoeven immers niets te doen. Extra tijd om in alle rust te genieten samen met onze gasten. Om 20.00 uur ligt alles gereed voor het schilderen. Zelfs voorbeelden voor iedereen zonder inspiratie. Maar…iedereen gaat zijn eigen gang en er ontstaan prachtige kunstwerken. Picasso is er niks bij.

Donderdag 30 augustus. weer een volle dag voor de boeg. ’s Morgens is er, voor diegene die willen, de mogelijkheid om te zwemmen. Het zwembad met lift is in ons gebouw en het water is heerlijk warm. Genieten en vooral ook veel plezier. In het begin is er bij sommige wat angst maar langzaam aan is iedereen heerlijk ontspannen in het water aan het dobberen. Tegen 12 uur houden we het voor gezien omdat we vanmiddag ook nog een activiteit hebben. Om 14.00 uur vertrekken we naar Lemmer waar we vanuit de haven een prachtige boottocht maken. Wat een boten in de haven en wat een mooie uitzichten. Iedereen heeft een mooi plekje op de boot en het is weer volop genieten. En…wat boffen we weer met het mooie weer. Moe en tevreden keren we huiswaarts. Nog maar net thuis worden de eerste voorbereidingen getroffen voor de bonte avond. Na weer een heerlijke maaltijd is het tijd voor de bonte avond. Eerst is er een ontgroening van een van onze begeleiding, zij gaat voor de eerste keer mee. Ze komt met glans door de proef en ze mag blijven. Dan beginnen de optredens en iedereen doet mee. We zien achtereenvolgens optredens van Jannes, Elton John achter de piano, Ria Valk, Kate Bush, Annie Schilder, Frans Bouwer, Chelsey, Rene Schuurman, Andre van Duyn en zelfs Bonnie St. Claire compleet met Dr. Bernard en ziekenboeg.  Het is de hele avond genieten en om onze dank over te brengen aan onze gasten eindigen de begeleiders met een danklied waarin iedereen de revue passeert. En….heel erg laat ligt iedereen in bed.

Vrijdag 31 augustus, vroeg op vandaag want om 9 uur moeten we aan tafel om op tijd te kunnen vertrekken. Tegen 11 uur gaan we richting Giethoorn. Het is prachtig weer en niet druk in Giethoorn. We wandelen wat rond en pikken nog een terrasje. Weer terug bij de bus eten we ons brood. Via een prachtige route keren we terug naar Borne. Daar staat bij de Chinees een heerlijk diner voor ons klaar. Wat is het toch allemaal weer heerlijk en wat genieten we weer. Precies op tijd zijn we terug bij MEE waar iedereen ons op staat te wachten. We nemen afscheid en moe en voldaan gaat iedereen naar huis. Het was een geweldige week met vooral veel tijd voor elkaar. Wat willen we nog meer?