Excursiereis Toscane, Umbrië en Rome, Italië (Bb 6a)
2018

Maandag: Zonnig en droog, maar wél erg warm. En dan een lange busreis naar Italië. Hoe zou dat zijn?? Nou dat viel heel erg mee. Een fijne chauffeur, frisse airco, af en toe een pauze én een enthousiaste groep vakantiegangers. We hadden er veel zin in. De eerste dag reden we dwars door Duitsland. In het Oostenrijkse plaatsje Wörgl was de overnachting. Na het diner hebben we een korte wandeling gemaakt en daarna sliepen we als roosjes.....

Dinsdag: ‘s Morgens gingen we weer vroeg op pad voor een prachtige reis door de bergen van Oostenrijk en het platteland van noord Italië. Laat in de middag kwamen we aan bij ons hotel Mizar in Chianciano. We hadden mooie kamers, bijna allemaal met koelkast en balkon! In de eetzaal hadden wij een eigen tafel. Elke avond was er een heerlijk 5-gangen diner. Heel gezellig. ‘s Avonds zaten we nog even op het terras met een drankje.

Woensdag:Vlak in de buurt hebben we 2 prachtige bergdorpjes bezocht: Montepulciano en Pienza. Op de terugweg was er een heerlijke kaasproeverij. “Thuis” hebben we een frisse duik genomen in het zwembad.

Donderdag: Het bezoek aan Florence stond op het programma. We zijn door de prachtige binnenstad gewandeld. Het was niet alleen druk, maar ook erg heet. We hebben heel wat flesjes water gedronken en vaak gepauzeerd op een schaduwplek. We hebben genoten van leuke straten en geweldige gebouwen. Voordat we weer in de bus stapten, hebben we nog een heerlijke Cornetto “opgepeuzeld”. Het hotel heeft een voortreffelijke keuken. Het ontbijt is geweldig en elke avond is er een heerlijk keuzediner. Ook vanavond was het weer smullen.

Vrijdag: Vandaag bezoeken we Rome. We liepen eerst naar de Trevi-fontein, daarna de Engelenburcht, het Pantheon en via de Piazza Navona naar het St. Pietersplein. Onderweg kregen we van Annie heerlijke koek. Bij de St. Pieterskerk stond al een flinke rij wachtenden. Toen we eindelijk naar binnen konden, vielen we van de ene verbazing in de andere. Je weet niet waar je het eerst moet kijken, het is eigenlijk een top-museum. Vóór de terugreis hebben we eerst enkele lekkere pizza-punten gegeten. ‘s Avonds was er op de markt een muzikale verrassing. Een big band verzorgde een swingend optreden. Met een fris drankje hebben we op ons terras nog gezellig nagepraat over deze prachtige dag!

Zaterdag: Assisi ligt op een flinke heuvel. Je kunt de stad al van ver zien. Vanaf de parkeerplaats liepen we steeds hoger, door leuke straatjes. Na een bezoek aan de St. Clara kerk kwamen we aan bij de basiliek. De reisleidster vertelde enthousiast over de kerk en het leven van St. Franciscus. Op de terugweg hebben we Perugia bezocht. Deze stad ligt ook op een heuvel. We hebben heel wat trappen moeten lopen. Maar dan heb je ook wat: een prachtig gerestaureerde binnenstad, met als toppers ‘t stadhuis en de basiliek. Na de boodschappen had Annie lekkere druiven voor ons. Thuis wachtte ons weer een heerlijk diner.

Zondag: Een vrije dag.........eerst even uitslapen dus! Na het ontbijt hebben we met een treintje een rit naar Chianciano Alto gemaakt. Daar hebben we een koffiepauze gehouden. Na een lekker broodje hadden we de hele middag voor onszelf. Het zwembad zorgde voor afkoeling en vertier. We hebben de dag weer gezellig samen afgesloten op het terras.

Maandag: Siena staat vandaag op ons programma. Langs een mooie toeristische weg rijdt René naar de parkeerplaats in Siena. De reisleidster wandelde met ons langs de enorme stadsmuur en de St. Dominicus kerk. Deze kerk heeft geen banken, je moet er staan! De straatjes werden steeds smaller en dan is daar plotseling het gigantische plein. Ze zijn bezig om tribunes te bouwen voor de jaarlijkse paardenrace. Een belangrijk feest voor de hele stad. We duiken een leuk restaurantje in voor een drankje en een heerlijke panini. Het hoogtepunt was de wandeling rond de basiliek, fantastisch mooi! Na het luxe avondeten (6 gangen) hebben we onze koffers gepakt en voor de laatste keer ons terras bezocht. Het was weer gezellig.

Dinsdag: Vroeg op vandaag!! Om kwart voor 8 zijn we vertrokken. Na een mooie tocht door het noorden van Italië reden we door de Gotthardtunnel naar het Franse stadje Colmar. Vlakbij ons hotel hebben we samen heerlijk gegeten.

Woensdag: De laatste dag! Na een lekker ontbijt zijn we via Koblenz en Venlo naar het plaatsje Zeeland gereden. Daar wachtte ons een uitgebreid afscheidsbuffet. Mmmm. Na afscheid te hebben genomen reden we terug naar huis. Bij van der Valk werden we hartelijk begroet door het “thuisfront” onder leiding van Esther. Het was een prachtige vakantie.