Hombourg - België (B 13)
2018

Hombourg België B13, maandag gaan we met 18 personen naar Het Herenhuis op vakantiepark Molen van Medael van Hombourgeois in Hombourg in het Land van Herve. Het Land van Herve ligt op de grens van de Voerstreek en de Belgische Ardennen en ligt vlak onder Zuid-Limburg.

Dinsdag gaan we winkelen en kaartjes kopen in het stadje Eupen. Daar praat men Duits. Er is maar 1 winkel met souvenirkaartjes. Die kopen we leeg. Ook alle postzegels gaan op.

Woensdag gaan we met de stoomtrein in Simpelveld. Eigenlijk 2 keer met de trein. Een stoomtrein naar Valkenburg en daarna met een Dieseltrein naar Vetschau in Duitsland. We zitten in een wagon 1e klasse. Trijp op de banken (komt vast uit Hengelo).

Donderdag gaan we naar Botrange in het natuurpark Hoge Venen. Hautes Fagnes heet dat daar. Met 700 meter het hoogste punt van België. We gaan 2 uur met een huifkar door de natuur. Later bekijken we de stuwdam Barrage de Robertville en gaan we chique uit eten bij Auberge du Lac.

Vrijdag bezoeken we de dierentuin GaiaZoo in Kerkrade. We gaan in groepjes. Snelle Jelle’s, langzame genieters en een paar stellen apart. Het is erg warm daar. Op de terugweg gaan we daarom ijs eten bij een ijsboerderij, Gelato Farm in Teuven BE.

Zaterdag is een kalmaan-dag. We gaan shoppen en terrasje pakken in Valkenburg aan de Geul. ’s Avonds doen we de bonte avond.

Op zondag gaan we met z’n allen naar het Subtropisch zwemparadijs Mosaqua Gulpen in Gulpen. Een erg groot zwembad met zowel in het binnen- en het buitenbad van alles om op te klimmen en af te glijden.

Als verrassing hebben we maandagmorgen een vertrekkersontbijt onder de bomen van Hombourgeois. Na een pauzestop bij het drielandenpunt (vierlandenpunt) rijden we naar De Waarbeek voor een all-you-can-eat einddiner.

Groeten van Bert Schottert, Dorine Voortman, Harry Keizer, Inge Nijenhuis, Jasper Rolevink, José Pronk, Leanne Stavenuiter, Marcel Molendijk, Patrick Kwakman, Remy Lubbers, René Wissink, Willem Nijkamp, Wim Tijhuis, Wybo Jellema, Ada Ouwerkerk, Ilse van Diepen, Jos Hoekman en Henk van der Werf