Malmedy, België (B 13)
2021

Maandag gaan we met 15 personen naar Malmedy in Wallonië. Ons huis voor de komende 8 dagen heet Gite de la Fagne. Het is een voormalig hotel. Onderweg hebben we lunchpauze bij De Bekkerie in Boekend. Hier krijgen we gebak met koffie of thee. Je kon kiezen: Kersen- of Appelkruimelvlaai. Om 14:30 uur zijn we bij het huis. We kunnen de kamers inrichten. Sommigen duiken al meteen het zwembad in. 's Avonds gaan we Grieks eten bij Le Sparta. Terug in het huis gaan we de wellness gebruiken. In de sauna, het zwembad, de jacuzzi en onder de zonnebanken.

Dinsdag gaan we Malmedy in. Kaartjes kopen, souvenirs en natuurlijk een Belgisch terrasje

 

Woensdag. Naar het pretpark Plopsa Coo. We gaan gelijk naar Vicky The Ride, de achtbaan waar de stoelen ook nog eens van rond draaien. Ook naar de Kartbaan waar we in echte raceauto’s kunnen rijden. Vervolgens gaan we door naar de achtbaan Halvar the Ride. Deze gaat naar de top van de berg en dan supersnel naar beneden.  We gaan ook met de Zetellift de berg op. Naar de uitkijktoren. In de Bobslee Dino Splash Met de Magic Splash worden we behoorlijk nat. De echte durfallen gaan zelfs met de Starflyer tot 65 meter hoog

Donderdag. Naar natuurcentrum Botrange. We hadden de huifkartocht geboekt, edoch alle activiteiten waren door Corona afgezegd. Omdat we geen bericht hebben gehad, krijgen we gratis entree voor de expositie over wolven. Ook toegang tot de ondergrondse tentenstelling en een consumptie van de zaak. Buiten wandelen we het natuurleerpad.

Vrijdag. Lummeldag. We doen een Olympiade, een circuit met spellen en opdrachten. Wat een lol. Later op de middag maken we nog een stevige wandeling door de Hoge Venen.

 

Zaterdag. Vandaag bezoeken we het Wildpark. We maken een rondrit met het treintje. Daarna gaan we op de groepsfoto bij de beroemde Cascade de Coo. Een Cascade is een reeks watervallen achter elkaar. Dat kun je heel goed zien. Zeker nu, 4 weken na de watersnood hier. Terug in ons "hotel" Beginnen we aan de voorbereiding van De Grote Bonte Avond.

Zondag. Vandaag rijden we naar Leykaul. Met 4 railbikes gaan we over de oude Hohes Venn spoorlijn. Dat is een stevige inspanning. Zeven kilometer heen naar Botrange en daarna zeven kilometer terug naar Bütgenbach.

Maandag. Onze mooie vakantie zit er alweer op. We hebben het vertrekkersontbijt naar Boulangerie Au Péché Mignon. Daarna weer naar Twente. Voor het sluitdiner bij Mister Pancake.