Arnhem, Gelderland (C 3)
2018

Als de andijviestamppot met spekjes klaar is smullen we daar lekker van. ‘s Avonds gaan we met een groep naar het Trefcentrum om te sjoelen, tafelvoetbal te spelen, op een nep-paard te rijden of een computerspelletje te doen. De andere groep blijft lekker thuis. We zijn allemaal moe, dat komt ook omdat het heel warm is.

Dinsdag 29 mei, iedereen slaapt uit. We gaan kaarten kopen bij het Trefpunt en na de koffie gaan we naar Park Rozendaal. Het is er heel mooi en we hebben plezier bij de sproeiers. Dat is wel lekker met dit warme weer! We zien mooie huisjes met schelpen en we wandelen een heel eind. Sommige mensen kopen nog kadootjes in de winkel. Thuis gaan we BBQ-en, maar omdat het regent moeten we binnen alles opeten. Het is heel gezellig met z’n allen aan de grote tafel. ‘s Avonds pakt Ria de gitaar en gaan we zingen. Wát een plezier samen!

Woensdag 30 mei, en we slapen nóg langer uit dan de vorige dag, de warmte maakt ons moe. Er hangen slingers want Frans is jarig en we zingen voor hem. Hij krijgt zelfs soloconcertjes van een aantal mensen. Hij trakteert op taart. Daarna gaan we naar Elburg. We zitten bij de boten aan het water en genieten van de kibbeling en de zoute haring met uitjes. In het stadje wordt er flink gewinkeld; er zijn o.a. een speelgoedwinkel, kledingwinkel, souvenirwinkel. Op het terras een drankje, want is nog steeds erg warm. Thuis kunnen we buiten eten; pompoensoep en BBQ, en ijs als toetje. Daarna doen we spelletjes, we kleuren en we zingen.

Donderdag 31 mei, rustig wakker worden en bij het huis lekker buiten zitten. We hebben een driewiel-fiets en kunnen over het terrein fietsen. De kleurboeken komen op tafel, we spelen spelletjes en het is lekker rustig. Maar dan komt de huifkar met 2 paarden. Ria neemt de accordeon mee en we zijn nog niet de hoek om of daar klinkt “het paard in de gang” al. Na afloop smaken het broodje knakworst en de chocolademelk heel goed. De bingo in de middag is spannend, maar iedereen wint mooie prijzen. De macaronischotel met salade is lekker en als we de buik vol hebben gaan we op het terras koffie drinken, fietsen over het terrein, een computerspelletje doen in het Trefcentrum, óf genieten in de snoezelruimte…. en dat is heerlijk om de avond af te sluiten

Vrijdag 1 juni, op tijd opstaan, want we moeten opruimen en gaan weer naar huis. Maar eerst een tussenstop bij het huis van Jeanneke. In de mooie tuin worden we verwend met lekkere soep. We gaan kijken bij het kalfje en mogen de koe grote brokken geven. De groepsfoto wordt gemaakt. Ons afscheidsdiner is een pannenkoeken-feest met een versierd ijsje als toetje, een mooie afsluiter. Bij het MeeReizen-kantoor wordt iedereen weer opgehaald.