Schoorl, Noord Holland (C 9)
2018

Na een drukke morgen in Borne (drie groepen gingen richting hun vakantiebestemming) zijn we 10:00 uur vertrokken nadat eerst nog de lift van de rolstoelbus is gerepareerd. Het zou een warme dag worden. Dus de airco voluit richting Soest voor de 1e stop in het Soester paardenkamp. Eerst koffie gedronken nabij het paardenkamp. Daarna de ruim 100 paarden bezocht, bekeken en geaaid. Nog een film beken over het ontstaan van het paardenkamp. Indrukwekkend zo’n “paarden-oude dag”. Na ongeveer 20 jaar kan een paard na een arbeidsdruk bestaan van de oude dag genieten. De zon is nu op z’n felst en we vervolgen de weg naar Schoorl. De reis verliep volgens plan en kwamen zo rond 16:30 uur aan. Een redelijke locatie en met het buitenterras erbij voldoende ruimte. Iedereen had best wel trek in het diner.  Nog even wachten tot 19:00 uur. Gelukkig de andere dagen een uur eerder. Na het eten naar buiten voor de koffie. 23:00 uur lagen alle vakantiegangers op bed.

Dinsdag 24 juli:  Kwart over zeven komt de eerste bewoner zelfstandig gedoucht en keurig aangekleed beneden voor het ontbijt (ontbijt tussen 9:00 en 10:00 uur). Half tien de laatsten uit bed en aan het ontbijt. Na de koffie even rustig aan doen met het warme weer. s’ Middags na de lunch hebben we besloten om in 2 groepen lopend naar Schoorl te gaan voor wat inkopen van kaartjes en andere spulletjes. Onderweg nog een stoel met een loslopend bandje. Met wat gereedschap geleend uit de buurt de stoel gerepareerd. Om 18:00 uur het diner. Na het eten zijn we met z’n allen naar het strand geweest en voor de liefhebber een fotoshoot met paard. Een paar ruiters speelden daar geweldig op in. Rond half tien terug en voor de liefhebber op tijd naar bed.

Woensdag 25 juli: De derde dag gingen we om 11:00 uur met het zonnetreintje. We kregen uitleg over het ontstaan van de duinen en de verschillende boomsoorten. Onderweg ging de “treinmachinist” op zoek naar 12 grote dennenappels. Voor elk één. We hebben een grote mierenhoop gezien met grote kale rode bosmieren. Onderweg ook nog een paar groepsfoto’s gemaakt. Na de treintocht hebben we van een lunch genoten op een strandpaviljoen. Terug bij de accommodatie bijkomen van alle indrukken onder het genot van veel water. Om zes uur stond een lekkere barbecue klaar en kon iedereen buiten genieten van het eten met wat Hollandse muziek op de achtergrond. ’s Avonds  nog even wat drinken met hier en daar een mier

Donderdag 26 juli:  s’ Middags na de lunch vertrokken we naar Broek op Langedijk voor een boottocht op de Broek op Langedijkse plassen. De boot was voor ons niet te groot. Gelukkig konden we genieten van veel zon, wat watergeklier en een vriendelijke stuurman. Daarna nog even gedronken in de buurt en werd iedereen getrakteerd op een heerlijk ijsje. Op deze erg warme dag de auto’s in de schaduw gezet en deden we er alles aan om de temperatuur in de busjes omlaag te krijgen (waar een enkeling in de buurt heel erg veel moeite mee had) om zo relaxt terug te kunnen rijden naar de accommodatie.  s’ Avonds de bonte avond waar een ieder zijn of haar inbreng in had.

Vrijdag 27 juli: 's Morgens na het ontbijt maakten we ons gereed voor de terugreis. Kwart voor elf alles ingepakt en konden we vertrekken. Het zou de warmste dag worden deze vakantie en de airco doet z’n werk. Terug over de Enkhuizerdijk richting Zwolle. Bij restaurant Zalkerbroek, nabij Zalk, een korte lunch. Daarna weg vervolgen en via Bornebroek, de busjes afgetankt, en in Delden (Stadshagen) stond ons een diner te wachten. Tegen zes uur in Borne waar iedereen weer werd onthaald door familie en/of begeleiding.