Kerstreis Hapert, Noord Brabant (S 01)
2020

Vrijdag 20 december. Om 10 uur vertrokken we goed gemutst naar het vakantiehuis in Hapert. Onderweg hebben we een tussenstop gemaakt bij het tuincentrum in Veldhoven. Er was een prachtige afdeling kerstartikelen met een ski-helling vol bewegende taferelen. Ook het drankje in het restaurant smaakte overheerlijk. Na aankomst in ons vakantieverblijf “Landduin” hebben we de busjes uitgepakt en onze kamers ingericht. Met hulp van allen stond alles in ‘n mum van tijd op z’n plek. Daarna hebben we gesmuld van heerlijke snert met een kleurrijke vla-flip. ‘s Avonds was er tijd voor ontspanning zoals TV kijken, spelletjes en knutselen. Sommigen gingen vroeg naar bed.

Zaterdag 21 december. Om 9 uur gingen we samen aan tafel voor ‘t ontbijtbuffet. Anne en Annie hadden het prima geregeld. Vandaag stond een bezoek aan de Belgische stad Turnhout op ‘t programma. Het centrum heeft veel mooie winkels en er zijn leuke terrassen. We hebben in groepjes de kerstmarkt bezocht en de kerk met z’n mooie kerststal. ‘s Avonds was er “chicken tonight” en weer een lekkere vlaflip. Verder was er volop tijd voor spelletjes en knutselen. Ons vakantiehuis verandert langzamerhand in ‘n schitterende kerstherberg.

Zondag 22 december. In Tilburg staat “de Oliemeulen”. Het is ‘t vreemdste dierenpark van Nederland. Met 150 verschillende diersoorten weet je zeker dat je een fantastische dag hebt! De vogelshow was één van de hoogtepunten: ze vlogen de krullen uit ons haar! Thuis hebben we ons uitgebreid “opgepoetst” voor een bezoek aan de pizzeria. Heel gezellig en we hebben heerlijk gegeten!

Maandag 23 december. Na ‘t ontbijt gingen Martin en Willie, samen met Annie boodschappen doen. De rest van de groep heeft een wandeling gemaakt in ‘t Landal-park, vlakbij ons. In de kerstvakantie is ‘t daar erg druk maar er was op het binnenterras toch nog een mooie plek voor ons vrij. ‘s Middags hebben we een huifkartocht gemaakt in België. Na afloop was er een Kempische koffietafel met allerlei plaatselijke lekkernijen. Smullen maar! ‘s Avonds was er tijd voor spelletjes.

Dinsdag 24 december. We gingen aan het werk in de kaarsenmakerij. Zelf je eigen kaarsen maken! Erg leuk om te doen. We gingen allemaal de deur uit met 2 prachtige kaarsen. Van hard werken krijg je trek! Daarom gingen we samen naar ‘n Chinees restaurant. We mochten proeven van 5 verschillende gerechten. Dat was nog eens smikkelen. Thuis hebben we ons even ontspannen met spelletjes, TV- kijken, knutselwerkjes en uitrusten. Om 7 uur begon de kerstviering. Ruim op tijd zaten we in onze mooiste kleren in de kerk, vlakbij de kerststal. We hebben uit volle borst met het koor meegezongen. Thuis stond de chocolademelk en Weihnachtsstol voor ons klaar.

Woensdag 25 december. Tijdens het ontbijt hebben we geluisterd naar ‘t Kerstverhaal. Iedereen vond op z’n bordje enkele leuke verrassingen. Toen was het tijd voor het schilder uurtje. We hebben een houten huisje of doosje geschilderd in frisse kleuren. ‘s Middags was er een leuke wandeling in het Landal-park. Daarna konden we mooi even uitrusten tijdens de spannende bingo. Iedereen heeft minstens 2 mooie prijzen gewonnen. Toen was het tijd voor het kerstdiner: kipcocktail, tomatensoep, pomme du chesse, boontjes, peertjes, sla en rollade. En als afsluiting de vertrouwde grande dessert. Mmmm! ‘s Avonds hebben we TV gekeken en gezellig gekletst.

Donderdag 26 december. Vandaag sluiten we onze Kerstreis af met een bezoek aan het dierenpark De Beekse Bergen. We zijn eerst met de busjes door het park gereden. Bij de giraffen werden de bussen “gewassen”. Daarna hebben we een boottocht gemaakt. Er was een zeehond die met ons mee zwom en kunstjes deed. Het was heel erg leuk. We hebben heel veel dieren uit de hele wereld gezien. Terug thuis zijn we begonnen met het inpakken van de tassen. Toen Annie en Anne het avondeten klaar hadden zijn we aan tafel gegaan: stokbrood met kruidenboter, salade, ijs met slagroom............het was allemaal even lekker. ‘s Avonds hebben we gezellig bij elkaar gezeten met ‘n drankje en een hapje.

Vrijdag 27 december. Dag van vertrek. We hebben samen onze spullen in de bus gepakt. Onderweg hadden we middagpauze met een lunchpakket en een drankje. In Deurningen hebben we ‘n bezoek gebracht aan tuincentrum Borghuis. Een mooie plek voor een drankje en een groepsfoto. Er was nog wat tijd over voor de kerststal in Hertme. De os, ezel en de schapen stonden al op ons te wachten. Het zag er prachtig uit. Toen reden we naar het Pannekoekenhuis in Borne. We hadden één lange tafel in de warme serre. Bijna iedereen nam een overheerlijke pannekoek. Daarna reden we terug naar het kantoor van MeeReizen. We werden hartelijk ontvangen door het thuisfront. Het was een fantastische reis!!