Epen, Limburg (J 5)
2019

Vrijdag 26 juli ging eindelijk de vakantie naar Epen van start. ‘s Ochtends werden de koffers in de busjes geladen en dan zijn we ‘echt’ klaar voor vertrek. Ongeveer een uur na vertrek bleek één van onze busjes niet helemaal goed te zijn. Tijdens onze lunch op recreatieperk Bussloo kwam René van de ANWB, onze held in nood! Na een welverdiende pauze aan het water konden we dan echt vertrekken richting het bergachtige Limburg. Eenmaal aangekomen in Epen werden de koffers snel uitgepakt, de muziek werd aangezet en de zwembaden werden opgeblazen. Daarna konden we genieten van een overheerlijke maaltijd. ‘s Avonds werden er vele dansjes gedaan, spelletjes gespeeld en toen was het tijd om het bed in te duiken.

Zaterdag 27 augustus, een regenachtige dag, maar dat mag de pret niet drukken, want we gaan winkelen. Op een half uur rijden was een fantastisch overdekt winkelcentrum. Kaartjes, knuffels, cd’s, posters etc werden er gekocht. Nadat we van het shoppen bij zijn gekomen op een terrasje (overdekt natuurlijk

Zondag 28 augustus: regen, regen, regen. Dat betekent uitslapen en een lekker laat zondags ontbijtje in pyjama. Gekookte eitjes, warme broodjes en verse croissants. Echt smikkelen en smullen! Na het uitgebreide ontbijt was het tijd om ons klaar te maken en op pad te gaan naar een waanzinnig kasteel. We hebben echt alle hoeken en gaten van het kasteel gezien. Na deze fantastische tour was het tijd voor de riddershow!! De ridders kozen twee jonkvrouwen uit en zij hadden een prachtige stoel en fantastisch uitzicht op de spectaculaire show. Moe maar voldaan stapten we de busjes in klaar voor een gezellige avond!

Maandag 29 augustus: zon, zon, zon! Het weer is ons goed gezind en dus is het tijd voor Toverland. Nadat iedereen goed ingesmeerd was, konden we de attracties opzoeken. Van theekopjes tot achtbanen, van de Toos Tovershow tot de Duikshow alles werd bezocht. Wat een prachtige dag en wat heeft iedereen genoten. Maar na Toverland was de dag nog niet ten einde, er moest nog gegeten worden en als klap op de vuurpijl zijn we met zijn allen naar de McDonalds gegaan. Dinsdag 30 augustus: zon, bewolking, bewolking. Dé dag om met z’n allen te genieten van een van Limburgs mooiste zwembaden. Snel de zwemkleding pakken en hophop richting het zwembad. Eenmaal aangekomen vonden we een perfecte schaduw-/zonplek. Voor ieder wat wils! Een aantal kon niet wachten om van de glijbanen te gaan, terwijl anderen graag over wilden gooien met de bal in het zwembad of baantjes wilden trekken. Weer anderen bleven lekker droog op hun handdoek liggen en waren ultiem aan het chillen.

Woensdag 31 augustus de dag met een beetje zon en een beetje bewolking perfect weer voor twee binnenactiviteiten. Allereerst zijn we gaan bowlen! Wat was iedereen goed! De begeleiding werd dik ingemaakt door de vakantiegangers. Zij gooiden namelijk de ene strike na de andere spare en andersom. Na al deze sportiviteit was het tijd voor wat rust. Activiteit twee kon beginnen: met z’n allen naar de bioscoop. Wat een fijne stoelen, wat een prachtige zaal en wat een goede film ‘ Toy story 4’. Iedereen was na de film goed uitgerust en dit kwam goed uit want in het huisje kon er geoefend worden voor de bonte avond. Wat een top optredens, dat beloofd heel wat voor de bonte avond. Donderdag 1 september een prachtige dag om te genieten van het mooie Limburg en al zijn wonderen. Op naar het Drielandenpunt. We zijn binnen een paar seconden van België naar Duitsland en weer naar Nederland gegaan en vice versa. Na het maken van foto’s was het voor een aantal tijd om het mooie uitzicht te bewonderen. Zij hebben de uitzichttoren beklommen en gezwaaid naar de mensen op de grond. Even uitrusten en bijkomen van het uitzicht werden er drankjes gedaan op het terras. Als klap op de vuurpijl was het tijd voor het labyrint a.k.a. het doolhof. In groepjes gingen we het doolhof door, maar wat was het een zoektocht naar de uitkijktoren. Maar.. wij zouden J5 niet zijn, want we hebben het allemaal gehaald. Iedereen is het doolhof weer uitgekomen. Thuis hebben we lekker gebarbecued en daarna was het tijd om ons klaar te maken voor de bonte avond. De mooiste kleren werden aangetrokken, de kapsters en de visagisten werden aan het werk gezet en toen kon het beginnen. K3, Jannes, de Backstreet Boys, Carlo en Irene, iedereen was van de partij en het was echt een daverend succes.

Vrijdag 2 augustus: regen, meer regen en nog meer regen. ‘s Ochtends ging bij iedereen al vroeg de wekker, want het is de dag van vertrek. De terugreis ging soepel en snel! Hierdoor konden we de geweldige vakantie afsluiten bij La Fontanella in Oldenzaal. Na het eten was het tijd om terug te rijden naar Borne waar familie, vrienden en begeleiders ons stonden op te wachten.Iedereen ontzettend bedankt voor de geweldige, magische, spectaculaire, gezellige en fantastische vakantie!