Erm, Drenthe (J 6)
2018

Maandag, 20 augustus; via een mooie route rijden we naar het Boomkroonpad in Drouwen. Nadat we onze lunch op hebben gaan we over het pad boven door de bomen wandelen. Ook de mensen met hoogtevrees durven wel. Daarna door naar ons verblijf voor de komende week, een Canadese blokhut op het Ermerstrand. Dat is een joekel hoor. Kunnen wel 72 mensen in slapen. Na het avondeten maken we een wandeling langs het strand.

Dinsdag, 21 augustus; vandaag gaan we naar Emmen. Kaartjes kopen en winkelen. We hebben geluk. Het is Vlindermarkt, dus extra gezellig. Er zijn veel kraampjes op de braderie. Terug in het huis nemen Rik, Wouter en Pim om een duik in het meertje. Even later komen ook Niels, Robin en Henk erbij.

Woensdag, 22 augustus; vroeg uit bed vandaag. We gaan de hele dag naar Wildlands. Een supermooie dierentuin bij Emmen. Er zijn 3 gebieden die we in groepjes bezoeken. Jungola, Serenga en Nortica. We gaan ook in alle attracties. De Artic, de Tweestryd, de Truck, de boot en de Norticashow.

Donderdag, 23 augustus; lummeldag vandaag. Een groepje gaat weer winkelen. Er wordt gekleurd, geflessenvoetbald en muziek geluisterd. Na het avondeten worden we opgehaald door het animatieteam. Lol, die hadden verwacht 2 of 3 jongeren te zien. Blijken wij met 27 te zijn. Op het animatieterrein krijgen we dansles. Ramon geeft les. Line dancing.

Vrijdag, 24 augustus; weer vroeg op. Naar het gevangenismuseum vandaag. We krijgen in 2 groepen een rondleiding. Na de lunch worden we opgehaald met de boevenbus en rijden een route langs de andere gevangenissen. Daarna bezoeken we met de gids de gevangenis Rode Pannen. Daar zit een hoog hek omheen. ’s Avonds gaan we naar de strandtent. We hebben daar muziek, drankjes en bitterballen besteld.

Zaterdag, 25 augustus; groependag. Een groep met Rob, René, Wouter, Marten, Robin, Ramon, Jet, Mayra en Wessel gaat hunebedden bekijken. Ireen, Jet en Fia gaan boodschappen doen. Een derde groep gaat bij de blokhut vuurtje stoken, beroepen uitbeelden en dansen. Tegen het eind van de middag gaan we uit eten bij de Holten Ploeg in Erm. Er is keuze uit eigengemaakte gehaktbal, schnitzel, halve haan en saté van de haas. Het is een bijzondere ervaring. Terug in de blokhut gaan we beginnen met de Bonte Avond. Het wordt laat en blijft nog lang onrustig.

Zondag, 26 augustus; voor deze dag staat het pretpark op de agenda. We gaan de hele dag naar Drouwenerzand. Een prachtig pretpark met veel attracties. Wat ook mooi is: Je kunt er onbeperkt eten. De hele dag door. Wij blijven er tot na sluitingstijd en leven ons uit op de attracties Freak Out, XLR8, Wild West Swing, Trein, Happy Sailor, Break Dance, Para Jump, Hunebed8baan, Piratenboot, Botsauto's, Carrousel, Disney Airport, Spinning Coaster, Oldtimerbaan, Twister en het Spookhuis.

Maandag, 27 augustus; opstaan zonder te ontbijten. Dat doen wij bij Brownies & Downies in Emmen. Daarna snel door naar de bioscoop in Hengelo, naar de film Janneman Robinson & Poeh. Voor het einddiner hebben we gereserveerd bij Jasmin Garden in Borne. Dat is dichtbij het eindpunt van onze achtdaagse vakantiereis. Precies om 19.00 uur rijden we het terrein van MeeReizen weer op. Deze mooie vakantie in Drente zit er op. Fia Blom, Natascha Olbertz, Daphne de Vries, Jet Roest, Mayra Adolfsen, Wessel Ruiter, Tom Boerrigter en Henk van der Werf.