Kerstreis Lage Mierde, Noord Brabant (C 02)
2020

Het was maandag 16 december en voor je het weet was het 09.00 uur dat iedereen zich verzamelden en een bak koffie drinken. De koffers werden in de bussen gepakt, er werd ingecheckt en ondertussen was het 10.15 uur dat we vertrokken richting Arnhem. Bij winkelcentrum Kronenburg gingen we eerst lekker lunchen met koffie/thee en een lekker saucijzenbroodje / tosti. Kort daarna gingen we kerst shoppen, iedereen kreeg een envelop met een naam en geld erin en voor die persoon moest je een kado kopen. We hadden gezegd dat we tot 15.00 uur rond konden winkelen, er werden heel wat kado’s gehaald bij de Action, Hema, big bazaar, winkels genoeg. Bepakt en bezakt liepen we terug naar de bussen en ja er was en groep verdwaald die van het toilet af kwamen. Ondertussen reden we met z’n allen weer richting de snelweg richting Tilburg om verderop bij Lage Mierde onze bestemming te bereiken. De jumbo stond al op ons te wachten met boodschappen, het was intussen al donker en de kamers werden al snel verdeeld, iedereen genoot van een heerlijke bak koffie! De eigenaresse heette ons van harte welkom. Halvar, Tim en Rudy waren de bussen aan het uitpakken, Marieke en Lieke waren de bedden aan het opmaken, Anouk en Lotte waren druk met de medicatie, Joke en Patrick zijn al begonnen met het bereiden van een heerlijke pasta maaltijd. 
Alie was al wat sfeer aan het maken, en begon wat te zingen! We zaten gezellig met elkaar aan tafel en lieten ons het eten goed smaken. Er was zelfs een heerlijk toetje. Na het eten heeft iedereen zijn of haar kamer bekeken in deze prachtige parochie! De tv ging aan, we drinken wat koffie en een aantal gingen al naar bed!

 

Het was al weer dinsdag, we sliepen uit, genieten van een ‘makkelijk’ ontbijt en drinken koffie, bijna iedereen heeft goed geslapen en had weer zin in een nieuwe dag! We hebben geprobeerd om 11 uur te vertrekken richting Den Bosch naar de kerstmarkt en hebben daar gelijk ‘een broodje op de hand gegeten’ in het park, daar waar de zon al heerlijk op ons scheen. Al lopend richting de St. Jan gaan we via het ‘Bosch Winterparadijs’ waar een schaatsbaan en grote kerstboom stond naar de stad. In de St. Jan’s Kathedraal was een mooie kerststal, het was er druk, maar heel mooi om te zien. Ferdinand en Jimmy hebben heel wat foto’s gemaakt, we zagen de drie koningen, Jozef en Maria en een lege kribbe. We zijn gauw op het terras gaan zitten om ons op te warmen met koffie, cappuccino en heel wat lekkers; namelijk.. een Bossche bol en / of appeltaart, ondertussen hebben we wat rondgelopen in de stad om te winkelen voor de laatste kerstcadeaus en was er een fanfare die mooi kon spelen. Ze speelden kerstliedjes en Alie zong met volle borst mee! Ook Rene genoot van deze muziek. Langzamerhand gingen we weer richting de bus en terug naar Lage Mierde. Het was al bijna 17 uur en Rudy heef t besloten om bij de buurman wat eten te gaan bestellen, ze hadden speciale bakjes met allerlei feestmenu’s erin, verschillende groenten en melange’s, ei met aardappel en groenten, kipstukjes, witlof, gehaktbal, aardappelbolletjes en partjes. Het was zo lekker dat het toetje er net in kon! Na een bak koffie, keken een aantal de film van Beertje Paddington, speelden er wat airhockey, er was muziek en we zaten gezellig aan de tafel. Daarna was het bedtijd.
 

De zon scheen al vroeg en het is alweer woensdag! Vandaag gingen een aantal vakantiegangers zwemmen, het zwemgroepje bestond uit, Annemiek, Lotte, Dirk, Claudia, Alie, Ben en Ferdinand. Als leiding gingen Rudy, Patrick, Halvar, Anouk, Lotte en Lieke mee. We gingen naar Sonsbeeck in Breda, maar voordat we erheen gingen, hadden we Marcha opgehaald. Voor Ferdinand was dit een bijzondere verrassing. Om 12 uur kwamen we aan bij het zwembad, het was er lekker warm en konden gelijk door lopen. Het was er erg rustig en hadden een tillift ter beschikking. We zwomden wat door het warme water, gingen van de glijbaan en er was een stroomversnelling. Hebben lekker patat met fris gedronken en rond 15.00 uur reden we terug naar de Pastorie. Henk, Jimmie, Rene, Saskia en Jannie bleven thuis, hebben heerlijk rustig aan gedaan, gewandeld naar de kerststal en gepuzzeld. Joke was ondertussen bezig om een lekker fruithapje te maken. Rond 16.30 uur begonnen we al met eten koken en iedereen zag er tiptop uit; allemaal in kerstsfeer. De tafel was mooi gedekt, er lagen veel kado’s onder de kerstboom en…het rook heerlijk naar een lekkere maaltijd. We aten tomatensoep, snitzel, gebakken aardappels, boontjes in spek, veel salade en ijs. Prompt zaten we gezellig bij de kerstboom, kwam er iemand in een rood pak de keuken binnen lopen! Het was de kerstman! Hij deelde bij iedereen kadotjes uit en iedereen was er erg blij mee! We aten en dronken wat en de kerstman wenste ons fijne feestdagen toe en hebben daarna een leuke avond gehad. Een aantal waren moe van het zwemmen en zijn op tijd naar bed gegaan! Het was een fijne dag, en oh ja.. voor morgen hebben we een kleine verrassing al verteld; we gaan naar de Beekse Bergen! Welterusten!

Het is donderdag! We hadden gisteravond verteld dat we naar de Beekse Bergen gaan, rond 11 uur zijn we vertrokken naar Hilvarenbeek, gelukkig zitten we bij Lage Mierde om de hoek! We kwamen aan bij de Beekse Bergen en konden nadat Tim de kaartjes gescand had, met onze busjes naar binnen. Aan het begin zagen we leeuwen, zebra’s, wilde honden, jachtluipaarden links en rechts van ons, edelherten, springbokken en kamelen! Na deze ronde hebben we besloten een bak koffie/thee te drinken met een saucijzenbroodje / appelflap bij het restaurant waar we tegen de rode vari’s aankeken! We deden een toiletronde, liepen terug naar de busjes en stapten weer in! We kwamen langs de rode bosbuffels, struisvogels, zebra’s en de lange dieren die onze bus helemaal aflikten. We maakten veel foto’s en video’s, het was heel leuk om ze van dichtbij te zien, we mochten van Claudia niet de ramen open maken want anders zouden ze misschien wel bijten! Het was heel gaaf en bijzonder vertelde Ferdinand, hij heeft ook veel foto’s gemaakt met zijn mobiel en was daar erg trots op! Henk had al een olifant gezien maar dit was vast aan de binnenkant van zijn ogen. Dit was al het einde van deze route, we konden nog even snel shoppen in de winkel en zowat iedereen kocht een souvenir. Of een knuffel, paraplu, tekendoos. Het was tijd om richting het huisje te rijden, want we wilden immers vanavond bingo’n maar eerst was het etenstijd. Stamppot! De keus was uit hutspot, boerenkool en zuurkool met rookworst, ribbetjes of hachee, je kon natuurlijk ook van alles een beetje nemen (daarvoor is het immers vakantie). Na deze heerlijke maaltijd kregen we nog een lekker toetje en was het bijna tijd voor de Bingo!

 

Tim was onze held om alle cijfers 2 x voor te lezen, we deden 2 ronde’s met een koffiepauze tussendoor en het mooiste was; iedereen had prijs! Iedereen was een beetje moe, maar een drankje kon er nog net in. De kado’s werden ingepakt in de koffer, de vuile was werd ingepakt en we gingen lekker slapen! Morgenvroeg op tijd eruit voor onze laatste dag! 

Het was alweer vrijdag 20 december, de dag van vertrek en terug naar Borne, nadat iedereen wakker was geworden, de koffer had ingepakt, en natuurlijk de leuke kado’s hadden ingepakt hebben we ontbeten aan de grote tafel in de eetkamer. Iedereen was heen en weer aan het slepen met tassen en koffers en de laatste producten werden uit de koelkast gegeten! We hadden het streven dat we om 10.00 uur de bovenverdieping leeg moesten hebben en uiterlijk om 11.00 uur uit de pastorie moesten zijn! Dit was makkelijk haalbaar voor onze groep. Al rijdend, Lage Mierde achter ons; besloten we via Nijmegen naar Duiven te rijden, de grote Intratuin met kerstshow en lekkere broodjes! Toen we daar aan kwamen bleek het wel heel druk te zijn en konden we zowat nergens parkeren met onze grote bussen! We hadden veel vakantie gangers die naar het toilet moesten en besloten dan maar voor de ingang iedereen uit te laden! Joke werd opgehaald omdat ze niet lekker in orde was, ondertussen gingen we per rolplaat al naar boven, alleen kwamen we hier niet uit bij het koffie en broodjes buffet! Dus dan maar de lift weer gepakt naar beneden! Al met al was het er druk, veel Duitse mensen om ons heen en Alie die mooi voor Joker stond met haar mooie outfit aan! Gezien we Rudy er op tijd uit moesten zetten voor zijn kerstdiner zijn we via Haaksbergen naar Enschede gereden! En daar kwamen we aan bij Le Pompidou; een heerlijk pannenkoeken restaurant en buiten was alles al mooi versierd in kerst stijl. We gingen zitten aan een mooie lang gedekte tafel, bestelden diverse soorten pannenkoeken, en jemig wat waren die groot! Er kwam nog ijs na en lang niet iedereen kon dit op! We waren moe en reden door naar Borne, waar onze begeleiders, ouders en taxi op ons wachtten rond de klok van 19.00 uur! Het was een enorm fijne vakantie week en we hebben ontzettend met jullie genoten, gelachen en erg kerstachtige vakantie gevierd!